Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Στα προημιτελικά η Ίντερ, κράτησε το μηδέν (vid)

Η Ίντερ άντεξε στην πίεση της Πόρτο στο «Ντραγκάο», κράτησε το μηδέν στην άμυνα (0-0) και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Champions League μετά από 12 χρόνια.

Ο ρυθμός ήταν στα «κόκκινα» από την αρχή του ματς με την Πόρτο να είναι εκείνη που απειλεί πρώτη στο 3ο λεπτό με το φαλτσαριστό σουτ του Ουρίμπε το οποίο έδιωξε με υπερένταση ο Ονάνα σε κόρνερ. Η Ίντερ έμοιαζε να μην έχει βρει τα πατήματα της στο γήπεδο μέχρι το 15’, με αποτέλεσμα οι «δράκοι» να πάρουν μέτρα. Στο 20’ ο Εουστάκιο βρέθηκε έξω από την περιοχή και προς τα αριστερά, όμως το χαμηλό σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του Ονάνα.

Η αντίδραση της Ίντερ ήρθε ένα λεπτό αργότερα, στο transition με τον Μπαρέλα, να «κουβαλά» την μπάλα και να τη «σπάει» στον Τζέκο που από τη γωνία της περιοχής σούταρε, αναγκάζοντας τον Ντιόγκο Κόστα στην πρώτη του επέμβαση του στο ματς. Οι «νερατζούρι» ανέβασαν ταχύτητα απειλώντας κυρίως από τις πτέρυγες με τον Ντιμάρκο και τον Ντούμφρις. Ο Ταρεμί «έγραψε» ακόμη ένα σουτ για την Πόρτο το οποίο κατέληξε άουτ, ενώ στο 40’ ο τρομερός συνδυασμός Ουρίμπε, Ταρεμί και Εβανίλσον, είχε τελικό αποδέκτη τον Βραζιλιάνο, που σούταρε με τον Ντιμάρκο να βάζει τελευταία στιγμή «στοπ».

Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Λαουτάρο Μαρτίνες κατάφερε να κλέψει την μπάλα από τον Εουστάκιο και αφού πέρασε δύο αμυντικούς της Πόρτο, έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία, με τον Ντιόγκο Κόστα να μπλοκάρει και να διατηρεί το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες της Πόρτο μπήκαν σαν «καμικάζι» στο γήπεδο ασκώντας ασφυκτική πίεση στην Ίντερ. Το πρώτο σουτ ήταν εκείνο του Ουρίμπε στο 48’ το οποίο ήταν έξυπνο αλλά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ονάνα. Οι «δράκοι» συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό αναζητώντας το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, ενώ οι «νερατζούρι» αμύνονταν με στόχο μια αντεπίθεση που θα τελείωνε την υπόθεση πρόκριση.

Η δράση πάντως παρέμεινε στο γήπεδο των “νερατζούρι”, εκτός από περιπτώσεις στημένων φάσεων, όπου ο Βέλγος είχε το πλεονέκτημα, ελλείψει και του Πέπε.

Το άγχος των γηπεδούχων ήταν εμφανές στον αγωνιστικό χώρο, αφού δεν κατάφεραν να συνδυαστούν σε κομβικά σημεία του γηπέδου και να πλησιάσουν την εστία του Ονανά.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα, οι “δράκοι” πλησίασαν τρεις φορές στο γκολ της παράτασης! Αρχικά ένα σουτ έδιωξε στη γραμμή ο Ντένζελ Ντάμφρις, δευτερόλεπτα αργότερα, ο Μεχντί Ταρεμί νικήθηκε από τον Ονανά και το δοκάρι και τέλος ο Μάρκο Γκρούγιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και έστειλε τους “νερατζούρι” στα προημιτελικά της διοργάνωσης έπειτα από μία δεκαετία, περιμένοντας την κλήρωση της Παρασκευής.

Συνθέσεις

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο) : Κόστα, Πεπέ, Καρντόζο, Μαρκάνο, Σανουσί (85′ Γουέντελ), Εουστάκιο (71′ Φράνκο), Ουρίμπε (85′ Ναμάσο), Γκρούγιτς, Εβανίλσον (70′ Μαρτίνεθ), Ταρεμί, Γκαλένο

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι) : Ονανά, Νταρμιάν (80′ Σκρίνιαρ), Ατσέρμπι, Μπαστόνι (74′ Ντε Φράι), Ντάμφρις, Μπαρέλα (80′ Μπρόζοβιτς), Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν, Ντιμάρκο (70′ Ντ’ Αμπρόζιο), Μαρτίνες, Τζέκο (70′ Λουκάκου)

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 7/3

Μπενφίκα – Κλαμπ Μπριζ  5-1 [2-0]
Τσέλσι – Ντόρτμουντ  2-0 [0-1]

Τετάρτη 8/3

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σ.Ζ.  2-0 [1-0]
Τότεναμ – Μίλαν  0-0 [0-1]

Τρίτη 14/3

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία  7-0 [1-1]
Πόρτο – Ίντερ  0-0 [0-1]

Τετάρτη 15/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ [5-2]
Νάπολι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης [2-0]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected