Κατηγορίες
Basket

Ανώτερη η Μπαρτσελόνα, 88-74 στο ΟΑΚΑ (vids)

Ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα με τις σημαντικές απουσίες των Μπέικον-Πονίτκα, ήταν μαχητικός στο παρκέ, αλλά το γεμάτο «οπλοστάσιο» των Καταλανών σε συνδυασμό με ορισμένες λεπτομέρειες στο τέλος, όπου δεν ήταν ανώτεροι οι «πράσινοι», στοίχισε την ήττα με 88-74 στο ΟΑΚΑ για το 10-20 σε 30 αγώνες και, μαζί, ένα πολύτιμο «διπλό» των παικτών του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που με το ρεκόρ τους στο 20-10 έκαναν καθοριστικό «βήμα» για το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με σκοπό να… μπερδέψει την αντίπαλό του εναλλάσσοντας ζώνη και προσωπική άμυνα στο ξεκίνημα, με την ανασταλτική του λειτουργία να δίνει και λύσεις στην άλλη πλευρά του παρκέ με πολυφωνία στην εκτέλεση και τον Παπαγιάννη κεφάτο να καρφώνει για το 14-5 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Ακολουθώντας τον ίδιο ρυθμό, είδε τον ψηλό του να σκοράρει μέχρι και τρίποντο για το +11 (23-12 στο 7′), ωστόσο οι αλλαγές στη βασική πεντάδα αλλοίωσαν σε σημαντικό βαθμό το προφίλ της ομάδας, που άρχισε να χάνει την ψυχολογία της με χαμένες βολές και είδε την Μπαρτσελόνα να ευστοχεί, μειώνοντας στο τρίποντο στο τέλος της πρώτης περιόδου (25-22).

Την ειδοποιό διαφορά στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου έκανε η απόδοση του Τόμπι, ο οποίος απειλούσε και από μακριά, με τους φιλοξενούμενους να αρχίζουν να παίρνουν τον έλεγχο με επιμέρους 2-12 με το μέρας έξι λεπτών στην περίοδο, την ίδια στιγμή που σταμάτησαν κάθε δίοδο σε όποιο «πράσινο» παίκτη ήρθε από τον πάγκο (27-34). Ο Σερέλης αναγκάστηκε να επαναφέρει όσους ξεκίνησαν το ματς, με τους ψηλούς να απαντούν με σερί 6-0, αλλά τα διαρκή επιθετικά ριμπάουντ των Καταλανών τους έδιναν αέρα στο σκορ, κρατώντας το +7 στο ημίχρονο (36-43).

Ένας εκπληκτικός Μίροτιτς ήταν εκείνος, που κατέστησε κυρίαρχο στο παρκέ την Μπαρτσελόνα στην αρχή της τρίτης περιόδου (39-53 στο 22′), με την ατομική ποιότητα να αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια των γηπεδούχων να επανέλθουν, με τον Μποχωρίδη να σημειώνει αρκετές καλές αποφάσεις και τους Τόμας-Γκριγκόνις να συμπληρώνουν την περιφέρεια (50-63 στο 25′). Εκτός του ηγέτη των «Μπλαουγκράνα», όμως, μπήκε «φρένο» στους υπόλοιπους παίκτες του Γιασικεβίτσιους, με τον Μαντζούκα να δείχνει πείσμα και τον Παπαγιάννη να έχει καλές συνεργασίες με τον Λι για τη μείωση στο -5 με επιμέρους 10-2, προτού κλείσει στο 60-68 η τρίτη περίοδος.

Με τον Παπαγιάννη να κάνει τα πάντα και να συμφέρει στις δύο πλευρές του παρκέ, σκοράροντας και από μακριά, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να αντεπιτεθεί, αλλά έχασε ορισμένες ευκαιρίες από την περιφέρεια να πλησιάσει πολύ απειλητικά και η «Μπάρτσα» έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση με τον Μίροτιτς να είναι ασταμάτητος και τον Τόμπι να σκοράρει πίσω από των 6.75 μέτρα για το 72-83 στο δίλεπτο για τη λήξη. Το σκηνικό δεν μπορούσε να αλλάξει, με τα τελευταία δευτερόλεπτα διαδικαστικά και την μπίλια να κάθεται στο +13 των νικητών (74-88).

Δεκάλεπτα: 25-22, 36-43, 60-68, 74-88

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

*basketa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected