Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Απίστευτο : Επέτρεψαν μαθητές σε επικίνδυνη κερκίδα γηπέδου στην Κέρκυρα, αλλά ακύρωσαν αγώνα τοπικού Κυπέλλου!

Απίστευτη ανευθυνότητα με το ΕΑΚ Κέρκυρας… Επέτρεψαν άφησαν το πρωί μαθητές να κάθονται στην ακατάλληλη κερκίδα του γηπέδου, δεν απαγόρευσαν τους μαθητικούς αγώνες στίβου, αλλά… ακύρωσαν το μεσημέρι ματς ποδοσφαίρου στο παρά πέντε!

Τι κι αν δημοσίευμα της εφημερίδας “Ενημέρωση” την περασμένη εβδομάδα ότι η κερκίδα του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας έχει πρόβλημα στατικότητας και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται, “τράνταξε” το χώρο του αθλητισμού αλλά και γενικότερα στην Κέρκυρα; Η πολιτεία με όλες της τις εκφάνσεις εξακολουθεί και φέρεται σε μεγάλο βαθμό με απίστευτη ανευθυνότητα και εγκληματική αδιαφορία.

Όχι μόνο δεν έχει σφραγιστεί το ΕΑΚ με πλήρη απαγόρευση εισόδου μέχρις ότου υπάρξει οριστική απόφαση μετά από μηχανική στατική μελέτη για το αν θα πρέπει ή όχι να χρησιμοποιείται και με ποιου την ευθύνη, αλλά αντίθετα, ορίζονται αγώνες ποδοσφαίρου και επιτρέπεται σε παιδιά σχολείων να χρησιμοποιούν ακόμα και τις κερκίδες!

Ανακάλεσαν μόλις σήμερα το μεσημέρι!

Παρά το ότι η ακαταλληλότητα της κερκίδας είναι γνωστή στο Υπουργείο εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον με αυτοψίες), παρά το ότι από την περασμένη εβδομάδα το θέμα έχει “σκάσει” και στην Κέρκυρα, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όριζε, έδινε κανονικά άδεια για τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου ενώ και η διοίκηση του ΕΑΚ άφηνε κόσμο αθλητές και παιδιά να μπαίνουν και να χρησιμοποιούν την εγκατάσταση!

Γεμάτη το πρωί η κερκίδα από μαθητές!

Τις ομάδες ειδοποίησαν στελέχη της Περιφέρειας (σύμφωνα με τον προπονητή του ΑΟ Κέρκυρα, Γιάννη Χονδρογιάννη) μόλις σήμερα το μεσημέρι, όπως ο τελευταίος κατήγγειλε δεικτικά με ανάρτησή του στο Facebook, ενώ ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το σχόλιο κάτω από την ανάρτηση Χονδρογιάννη, της γυμνάστριας Ελένης Βέργη η οποία κατήγγειλε ότι στο ΕΑΚ την Τετάρτη (29/3) το πρωί διεξήχθησαν κανονικά σχολικοί αγώνες στίβου λυκείων (!) με παιδιά πάνω στην κερκίδα να παρακολουθούν!

”Πριν λίγο έφυγα από το στάδιο και έφτιαχναν τις γραμμές για τον αγώνα ποδοσφαίρου. Αν ήταν επικίνδυνο γιατί είχαμε τόσα παιδιά στις κερκίδες όλο το πρωί;”, υπογραμμίζει η κα Βέργη.

Τα έγγραφα στη Διαύγεια

Το μεσημέρι της Τετάρτης (29/3) επρόκειτο να διεξαχθεί εκεί αγώνας Κυπέλλου Κέρκυρας (ΑΟ Κέρκυρα – Αστέρας Πετριτή). Η ΠΙΝ (στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η απόφαση έγκρισης διεξαγωγής αγώνα στο ΕΑΚ) φέρεται να είχε δώσει αρχικά την άδεια όπως φαίνεται και στην δημοσιευμένη στη Διαύγεια απόφαση, την οποία απέσυρε με email (!) σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΣΚ Γιάννη Βλαχόπουλο.

Να σημειωθεί ότι το corfusports ζήτησε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων την κοινοποίηση του εν λόγω email αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποσταλεί. Στη Διαύγεια πάντως δεν υπάρχει ανάκληση…

Ακόμα πιο παράλογο: η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε δώσει (με ανάρτηση στη Διαύγεια) άδεια στις 21/3  για τη διεξαγωγή αγώνα την Κυριακή 2/4, άδεια η οποία ανακλήθηκε με δημοσίευση στη Διαύγεια μόλις σήμερα (29/3) το μεσημέρι!

“Ποια άδεια;”

Τι κι αν οι αποφάσεις για την έγκριση τέλεσης αγώνων στο ΕΑΚ είναι δημοσιευμένες στη Διαύγεια; Ο νέος πρόεδρος του ΕΑΚ κ. Αγάθος, ερωτώμενος από το CorfuPress.com υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει πως επρόκειτο να διεξαχθεί αγώνας: “Δεν έχει σταλεί άδεια τέλεσης του αγώνα από την περιφέρεια στη διοίκηση ότι θα γίνει παιχνίδι. Σύντομα θα έχω νεότερα”, ανέφερε…

Υποβάθμιση και… απαγόρευση!

Αν και το Υπουργείο σπεύδει τώρα να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει επίσημη μελέτη περί ακαταλληλότητας της κερκίδας του ΕΑΚ, οι εξελίξεις όχι μόνο δικαιώνουν το αρχικό ρεπορτάζ των συναδέλφων, αλλά προκαλούν ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά αφήνοντας μάλιστα και μια οσμή… επιχείρησης υποβάθμισης της υπόθεσης.

Μικτή επιτροπή αποτελούμενη από έναν μηχανικό της Περιφέρειας, ιατρό, εκπρόσωπο της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της διοίκησης του ΕΑΚ πραγματοποίησαν αυτοψία την περασμένη εβδομάδα και κατέληξαν ότι οι κερκίδες είναι όντως επικίνδυνες από το μακροσκοπικό έλεγχο και πως δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν τουλάχιστον έως ότου υπάρξει οριστική μελέτη.

Μάλιστα, η αρχική σκέψη ήταν να δοθεί άδεια τέλεσης αγώνα αλλά μόνο για τον αγωνιστικό χώρο, με απαγόρευση χρήσης της κερκίδας και των αποδυτηρίων!

Αμείλικτα ερωτήματα!

Τα ερωτήματα που πλέον επιβάλλεται να απαντηθούν τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού όσο και από τη διοίκηση του ΕΑΚ και την Περιφέρεια είναι κρίσιμα:

  • Είναι ή δεν είναι επικίνδυνη η κερκίδα του ΕΑΚ; Εφ΄ όσον υποστηριχθεί ότι δεν υπάρχει σχετική μελέτη, θα υπάρξει έγγραφη βεβαίωση με την ανάλογη υπογραφή υπηρεσιακού παράγοντα που θα πάρει και τη σχετική ευθύνη;
  • Εφ΄ όσον έγινε αντίστοιχη μελέτη για το Κολυμβητήριο και το Κλειστό, γιατί δεν έγινε ή δεν ολοκληρώθηκε αντίστοιχη για το Γήπεδο του ΕΑΚ;
  • Εφ΄ όσον είναι σε όλους γνωστό (τουλάχιστον ανεπίσημα) ότι η κερκίδα αντιμετωπίζει σοβαρά στατικά προβλήματα, γιατί η εγκατάσταση δεν έχει σφραγιστεί;
  • Ποιος επέτρεψε τη διεξαγωγή μαθητικών αγώνων στίβου σήμερα Τετάρτη 29/3 με παρουσία εκατοντάδων παιδιών και εκπαιδευτικών στο χώρο; Και γιατί την ίδια ώρα διεξαγωγής των αγώνων η ΠΙΝ απαγόρευε τη διεξαγωγή αγώνα ποδοσφαίρου;
  • Γιατί δεν έχει απαγορευτεί μέχρι και αυτή τη στιγμή (μεσημέρι Τρίτης) στους αθλητές σωματείων (π.χ. οι αθλητές της άρσης βαρών του Αλκίνοου) να χρησιμοποιούν τις ισόγειες εγκαταστάσεις της κερκίδας; Αυτοί δεν κινδυνεύουν;
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected