Κατηγορίες
Basket

Μεγάλη βραδιά για τον Προμηθέα, προκρίθηκε στα προημιτελικά του EuroCup! (vid)

Την τυπικά δεύτερη, αλλά ουσιαστικά πρώτη παρουσία του στα προημιτελικά του EuroCup εξασφάλισε το βράδυ της Τετάρτης (12/4) ο Προμηθέας, νικώντας 89-75 τη Μπουργκ στην Πάτρα.

Οι Πατρινοί είχαν προκριθεί στους «8» της διοργάνωσης και τη σεζόν 2019-20, ωστόσο η σειρές των πλέι οφς εκείνης της χρονιάς είχαν ματαιωθεί λόγω του κορονοϊού. Οι «πορτοκαλί» θα συναντήσουν στον επίσης νοκ άουτ γύρο των προημιτελικών την ουκρανική Προμετέι, πρώην ομάδα του Ντάστιν Χογκ του Προμηθέα.

Η Προμετέι, η οποία μία μέρα νωρίτερα είχε κερδίσει το Αμβούργο, θα περιμένει την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου μόνο με τυπικό αβαντάζ έδρας, καθώς λόγω του πολέμου αγωνίζεται στη Ρίγα της Λετονίας. Παρουσία του προέδρου της ελληνικής ομοσπονδίας – και άλλοτε διοικητικού ηγέτη του Προμηθέα – Βαγγέλη Λιόλιου, οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να περιορίσουν τη γαλλική ομάδα στους **π., ενώ φέτος στη διοργάνωση σκοράρει κατά μ.ό. 84,3π.

Ο Προμηθέας στηρίχτηκε στις περισσότερες επιθετικές λύσεις του, κυρίως με το σκορ και την εκτέλεση του Άντονι Κάουαν, που είχε νταμπλ-νταμπλ με 20 πόντους και 10 ασίστ, αν και στο ημίχρονο είχε μείνει στους 3π…. Εκείνος που «τράβηξε το κουπί» όσο ο Αμερικανός είχε «εγκλωβιστεί» στα νταμπλ τιμ των φιλοξενούμενων ήταν ο Αρνόλντας Κουλμπόκα, επίσης με 20π. δίνοντας στην ομάδα του τη δυνατότητα να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 41-33, 61-55, 89-75

Δείτε την στατιστική της αναμέτρησης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected