Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Σε έναν ακόμη τελικό η ΑΕΚ, παρά την ήττα στο “Καραϊσκάκης”

Στον 6ο τελικό τα τελευταία οκτώ χρόνια θα αγωνιστεί η ΑΕΚ, με στόχο τον 16ο τίτλο της.

O “δικέφαλος” πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, παρά την ήττα 2-1 απ’ τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Σκόρερ οι Βαλμπουενά (27′) και Χουάνγκ (57′) για τους Πειραιώτες, ισοφάρισε με αυτογκόλ ο Μπα (52′).

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στον τελικό περιμένει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει 5-1 τη Λαμία εκτός έδρας.

Το φιλμ

Ο Ολυμπιακός όπως αναμενόταν άσκησε πίεση στην ΑΕΚ με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο γκολ έχοντας ως στόχο την ανατροπή του 3-0 της “OPAP Arena”. Στο 7′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Μετά από λάθος στην άμυνα της ΑΕΚ, ο Χουάνγκ σούταρε έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Η ΑΕΚ απάντησε στο 17′. Ο Φερνάντες σέντραρε και ο Γκαρσία έπιασε το σουτ στην κίνηση, η μπάλα πέρασε εκτός στόχου. Στο 26′ ο Τσούμπερ δοκίμασε το πόδι του απ’ τα 25 μέτρα, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πασχαλάκη. Το γκολ ήταν… αναπάντεχο καθώς ήρθε απ’ το κεφάλι του βραχύσωμου Ματιέ Βαλμπουενά! Στο 27′ o Μπακαμπού σέντραρε απ’ τα δεξιά και ο Βαλμπουενά έπιασε καρφωτή κεφαλιά για να τη στείλει στα δίκτυα του Στάνκοβιτς!

Στο 28′ λόγω ραμαζανίου ο διαιτητής Αγκάγεφ σταμάτησε το ματς για να φάει. Ο Αζέρος πήγε στον πάγκο του τέταρτου και έφαγε μαζί με τους συνεργάτες του. Στο 35′ ο Φορτούνης κινήθηκε υπέροχα απ’ τα δεξιά και πάσαρε για τον Μπιέλ, ο οποίος ρόλαρε και σούταρε στα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 38′ ο Φορτούνης ανέλαβε ρόλο εκτελεστή. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού σούταρε μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς. Στο 48′ η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση με τον Πινέδα. Ο Χατζησαφί σέντραρε, ο Πινέδα έπιασε ωραία κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Η ΑΕΚ πήρε το μάθημα του πρώτου ημιχρόνου και ήταν πολύ πιο ενεργητική στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου, χάνοντας μάλιστα σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Στο 48′ ο Πινέδα πραγματοποίησε εκπληκτική ενέργεια και έβγαλε τετ-α-τετ τον Γκαρσία, το πλασέ του οποίου αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη και η μπάλα πέρασε κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα o Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκαρσία με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα πάνω από την εστία. Στο 50′ μετά από ενέργεια του Τσούμπερ, ο Χατζισαφί βγήκε σε θέση βολής και σούταρε με τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει με δύο προσπάθειες. Μετά απ’ τις συνεχόμενες φάσεις ήρθε και το γκολ για την ΑΕΚ. Στο 52′ ο Λιβάι Γκαρσία σούταρε έξω από την περιοχή, ο Μπα έβαλε την κόντρα και άλλαξε πορεία στην μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

O Χουάνγκ Ιν Μπομ σκόραρε για τον Ολυμπιακό στο 57′ για το 2-1! Ο Κορεάτης έπιασε ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Στάνκοβιτς.

Στο 70′ η ΑΕΚ έφτασε κοντά στο 2-2. Μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Πινέδα με τον Τσούμπερ, ο Ελβετός πλάσαρε απ’ τα αριστερά για το 2-2. Μέσω του VAR το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Τσούμπερ ήταν offside στο ξεκίνημα της φάσης!

Το ματς έχασε τον ρυθμό του από εκεί και πέρα και οι δύο ομάδες δεν έφτασαν σε κάποια μεγάλη ευκαιρία, προς όφελος φυσικά της ΑΕΚ, η οποία προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης και θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ!

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Ζοζέ Ανιγκό) : Πασχαλάκης, Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσουκ, Ανδρούτσος (80′ Μασούρας), Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (61′ Βρουσάι), Φορτούνης (81′ Αραμπί), Βαλμπουενά (68′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα) : Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι (13′ Χατζισαφί), Μουκουντί, Μήτογλου, Ρότα, Μάνταλος (73′ Γιάνσον), Γαλανόπουλος (73′ Σιμάνσκι), Πινέδα, Φερνάντες (63′ Ελίασον), Τσούμπερ, Γκαρσία (73′ Γκατσίνοβιτς).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected