Super League 1

Super League (play off) : Πάτησε…γκάζι στο τέλος ο Άρης και “αγκαλιάζει” το ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ο Άρης ήταν…κέρβερος στο Πανθεσσαλικό και πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στον Βόλο, με αποτέλεσμα να “φοράει” ήδη το ευρωπαϊκό κοστούμι.

Οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν ξεκάθαρα ποιος θα εξασφαλίσει το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσα από το εμφατικό πέρασμά του (0-3), χάρη στα γκολ των Νταρίντα, Καμαρά (2).

Ο Άρης έδειξε από το πρώτο λεπτό τις διαθέσεις του στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού. Βγήκαν οι “κίτρινοι” να κρατήσουν μπάλα, να επιβάλουν το ρυθμό τους, να πιέσουν ψηλά την άμυνα του Βόλου, όταν οι γηπεδούχοι είχαν την μπάλα. Όλα αυτά τα έκαναν και με επιτυχία, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κατοχή της μπάλας έφτασε στο 72% για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν πέντε καλές στιγμές για γκολ (8-3 οι τελικές, οι περισσότερες για τους φιλοξενούμενους).

Το φιλμ

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τον Άρη να έχει κάποιες καλές στιγμές ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκε κατάλληλα, με τον Βόλονα παίζει κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Στην συνέχεια η ομάδα του Τόλη Τερζή άρχιζε να ανεβαίνει και να έχει την κατοχή, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 24′. Ο Καμαρά έκανε ένα πλασέ με τη μία μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Κότνικ. Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν και έτσι βρήκαν το γκολ στο 27ο λεπτό. Ο Νταρίντα έξω από την περιοχή έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ με την μπάλα να πηγαίνει στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Κότνικ για το 1-0!

Στο 30′ ο Βόλος είχε μια καλή στιγμή όταν ο Άλχο έκανε την σέντρα, ο Οζέγκοβιτς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Μάλιστα, στο γκολ του Άρη δημιουργήθηκε μια μικρή ένταση μεταξύ κάποιων οπαδών του Βόλου και κάποιον των φιλοξενούμενων, ωστόσο χάρη στον Αχιλλέα Μπέο και την αστυνομία τα πνεύματα ηρέμησαν. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, με τον Άρη να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (0-1).

Ο Βόλος άλλαξε την αγωνιστική λογική του στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους καθώς πήρε μέτρα στο γήπεδο αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Δικαιώματα έδωσε περισσότερο η σπασμωδική αντίδραση του Άρη σε φάσεις στις οποίες θα μπορούσε κάλλιστα να μην δώσει το δικαίωμα τελικής στον Βόλο σαν αυτή του Ντέλετιτς στο 54’ από το ύψος του πέναλτι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κώστας Μπράτσος προχώρησε στην πρώτη κίνηση ρίσκο με την είσοδο στον αγώνα του Φελίπε Πιρές αντί του Μπαριέντος. Ο δε Άρης δεν είχε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά συγκριτικά με το πρώτο ημίχρονο καθώς προσπάθησε να παγώσει τον ρυθμό, δεν είχε συνεργασίες αλλά ούτε και τρεξίματα στο γήπεδο. Στο 69’ ο Βόλος προσπάθησε να βρει ευκαιρία αλλά ο Σι δεν πρόλαβε την μπάλα μετά τη «λόμπα» του Γκάγκι.

Κι εκεί που το παιχνίδι ήταν τρομερά κουραστικό καθώς ο ρυθμός του ήταν εξαιρετικά αργός ήρθε η φάση του 77oy λεπτού όπου ο Άρης λειτούργησε υπέροχα στο transition παιχνίδι όπου μετά από τρεις πάσες ο Αμπουμπακάρ Καμαρά με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-2). Μέχρι να συνέλθει ο Βόλος από το σοκ ήρθε η τρομερή ενέργεια από τον Ράφαελ Καμάτσο ο οποίος χόρεψε την άμυνα του Βόλου και ανατράπηκε από τον Πίρινεν. Το πέναλτι καταλογίστηκε από τον Ευαγγέλου και ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα κάνοντας το 0-3 (80’).

Εκεί ουσιαστικά τελείωσε και το παιχνίδι. Ο με Τόλης Τερζής προχώρησε σε ακόμη δύο αλλαγές και ο δε Βόλος προσπάθησε ανεπιτυχώς να βρει το γκολ της τιμής.

Συνθέσεις

ΝΠΣ Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Αλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Λούνα (67’ Σι), Τσοκάνης (84’ Μεταξάς), Μπαριέντος (59’ Πιρές), Ντέλετιτς, Γκάγκι, Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα, Οντουμπάτζο (50’ Εμπακατά), Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό, Νταρίντα (86’ Χριστοδουλόπουλος), Πάλμα (73’ Καμάτσο), Ιτούρμπε (73’ Ματέο Γκαρσία), Καμαρά (86’ Γκρέι).

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Κυριακή 23/4

ΝΠΣ Βόλος – Άρης  0-3
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (20.00)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ (21.00)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Παναθηναϊκός 30 21 6 3 41 12 29 69
2 ΑΕΚ 30 22 3 5 56 15 41 69
3 Ολυμπιακός 30 18 9 3 61 19 42 63
4 ΠΑΟΚ 30 17 9 4 50 22 28 60
5 Άρης 31 13 5 13 45 32 13 44
6 ΝΠΣ Βόλος 31 11 7 13 33 49 -16 40
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected