Κατηγορίες
Αθλήματα

Madrid Open: Στις “16” με ανατροπή η Σάκκαρη (vids)

Η Μαρία Σάκκαρη χρειάστηκε πολύ κόπο, αλλά και την ανατροπή για να κάμψει την αντίσταση της Ισπανίδας και Νο74 Ρεμπέκα Μασαρόβα με 3-6, 6-3, 6-3 παίρνοντας την πρόκριση στον 4ο γύρο του Madrid Open.

Όπως αναφέρει το tennis24, σε ένα και όχι και τόσο ποιοτικό παιχνίδι το οποίο ολοκληρώθηκε στις 02:14 (01:14 τοπική ώρα), η Σάκκαρη κατάφερε να βρει λύσεις από τα προβλήματα που της έβαλε η Μασαρόβα, με την Ισπανίδα να τελειώνει το παιχνίδι με το απίστευτο 3/20 break-points!

H Σάκκαρη είχε 6 διπλά λάθη στο service της κέρδισε το 64% των πόντων στο πρώτο service, σημείωσε 24 winners, ενώ υπέπεσε σε 37 αβίαστα λάθη, την ίδια ώρα που η Ισπανίδα είχε 22 winners και 41 αβίαστα λάθη.

Εκτός από την Μασαρόβα πρόβλημα αποτελεσματικότητας είχε και η Σακκάρη εκμεταλλευόμενη τις 5 από τις 14 ευκαιρίες που είχε για break.

Από την αρχή της αναμέτρησης οι δύο παίκτριες εμφάνισαν προβλήματα από τη θέση του service. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα 4 πρώτα games (2-2) η Μασαρόβα είχε ήδη 0/6 break-points, ενώ αντίστοιχα η Σάκκαρη είχε 0/4.

Το πρώτο (και μοναδικό) break του set ήρθε από τη Μασαρόβα η οποία πήρε προβάδισμα με 4-2 το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια καθώς έκανε το 5-2 μετά από ένα (από τα πολλά) δύσκολα hold.

Η Ισπανίδα μάλιστα είχε δύο ευκαιρίες να κλείσει το set στο service της Σάκκαρη η οποία όμως κατάφερε να σβήσει και τα δύο set-points της Ισπανίδας μειώνοντας σε 5-3, με το set ωστόσο να κλείνει αμέσως μετά στο service της Μασαρόβα, που έκανε το 1-0.

Το 2ο set ξεκίνησε με τη Σάκκαρη να σβήνει ακόμα 3 break-points της Ισπανίδας κρατώντας δύσκολα το service της (1-0). Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει η Ισπανίδα σε εκείνο το σημείο το έκανε η Σάκκαρη στο 4ο game βρίσκοντας το πρώτο break της στο παιχνίδι (3-1).

Η Μασαρόβα προσπάθησε να το πάρει άμεσα πίσω, όμως για μια ακόμη φορά η Σάκκαρη έσωσε 2 break-points εξαργυρώνοντας το break νωρίτερα (4-1). Η Ισπανίδα όμως “χτύπησε” στο 7ο game παίρνοντας πίσω το χαμένο της service (4-3), αλλά με νέο break η Σάκκαρη έκανε το 5-3 για να κλείσει το set αμέσως μετά σβήνοντας και πάλι break-point της Ισπανίδας.

Το decider set άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για την Ελληνίδα τενίστρια καθώς ευτύχησε να βρει break (1-0) και σε συνδυασμό με ένα σχετικά εύκολο hold έκανε το 2-0.

To καθοριστικό break για την Ελληνίδα τενίστρια ήρθε στο 5ο game με τη Σάκκαρη να παίρνει προβάδισμα με 4-1 και τις μπάλες στα χέρια για το 5-1. Η Μασαρόβα έδωσε μια μικρή παράταση παραμονής στο τουρνουά, καθώς βρήκε break μειώνοντας σε 4-2 και λίγο αργότερα σε 4-3 σβήνοντας 2 break-points της Σάκκαρη.

Η Νο9 του κόσμου κράτησε εύκολα αμέσως μετά το service της παίρνοντας και πάλι διαφορά 2 games (5-3), ενώ στη συνέχεια με ένα ακόμα break σφράγισε τη νίκη και την πρόκριση για τον 4ο γύρο εκεί όπου περιμένει μια ακόμα Ισπανίδα η Πάουλα Μπαντόσα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected