Γ Εθνική / Τοπικά

Γιάννης Αποστολίδης : Ο καινοτόμος προπονητής της Δόξας Δράμας (του Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλου)

Γράφει ο Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, dreamonline.gr

Θαυμαστής του Γκασπερίνι και χωρίς να αφήνει τίποτα στην τύχη, ο Γιάννης Αποστολίδης κατάφερε να φέρει κάτι καινούριο στη Γ’ Εθνική.

Η Γ’ Εθνική δεν φημίζεται για το ποιοτικό ποδόσφαιρο που παρουσιάζουν οι ομάδες της, αλλά για τη σκληρή της ομορφιά. Είναι σύνηθες να βλέπουμε συλλόγους που επιλέγουν να παίζουν καθαρά για το αποτέλεσμα, με αρκετά αμυντικό προσανατολισμό και να προσπαθούν να οδηγήσουν τις αναμετρήσεις στο να κριθούν στη δύναμη. Ο Αποστολίδης επέλεξε το ακριβώς αντίθετο και προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής, με οργάνωση και πλάνο, ακόμη και σε γήπεδα που δεν κάλυπταν τις προϋποθέσεις για να γίνει ποδοσφαιρική αναμέτρηση.

Η επιλογή του Αποστολίδη

Η σεζόν ξεκίνησε με τον Κυριάκο Κετσιεμενίδη στον πάγκο, ο οποίος στις αρχικές του δηλώσεις είπε πως θέλει να συμβάλλει στο να επιστρέψει η ομάδα εκεί που της αρμόζει. Ο Ξανθιώτης προπονητής, με θητεία σε Άρη Αβάτου, Κ19 του ΑΟΞ και Νέστο Χρυσούπολης, δεν έκατσε όμως για πολύ και αποχώρησε στις αρχές του Δεκεμβρίου, ύστερα από μόλις τέσσερις επίσημες αναμετρήσεις στη Γ’ Εθνική.

Φαίνεται πως η διοίκηση της Δόξας έχει ιδιαίτερη εκτίμηση στους προπονητές που πέρασαν από τμήματα υποδομής, καθώς και ο επόμενος προπονητής είχε βρεθεί στον πάγκο της Κ19 του ΑΟΞ, αλλά και της ίδιας της Δόξας. Ο Γιάννης Αποστολίδης είχε ήδη μια θητεία στη Δόξα ως βοηθός και είχε συνεργαστεί με κάποιους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ, οπότε ένα κριτήριο της επιλογής του ήταν η σχετικά εύκολη προσαρμογή του. Ο 35χρονος προπονητής στις πρώτες του δηλώσεις είπε πως θέλει η ομάδα του να παίζει ελκυστικό και κυριαρχικό ποδόσφαιρο, πράγμα που εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως το κατάφερε.

Η συνέχεια στο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected