Super League 2

Βήμα τίτλου για τον Πανσερραϊκό, 0-0 στη Λάρισα (photos+vids)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του 1ου ομίλου της Super League 2 για την 23η αγωνιστική, μεταξύ ΑΕΛ και Πανσερραϊκού στο Στάδιο Αλκαζάρ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και τους «βυσσινί» να χάνουν ακόμη μια ευκαιρία να μειώσουν την απόσταση από τη κορυφή.

Οι Σερραίου διατήρησαν τη διαφορά των 11 βαθμών από τους Θεσσαλούς και πλέον βλέπουν…ορθάνοιχτη την πόρτα για τη Super League 1.

Το φιλμ

Το σύστημα με τους δύο σέντερ φορ έδειξε να αποδίδει για τους γηπεδούχους, καθώς περιόρισαν τους αντιπάλους τους και τους κράτησαν πίσω στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, κατάφεραν να δημιουργήσουν τη πρώτη τους μεγάλη ευκαιρία στο 2ο λεπτό, όταν από τα δεξιά ο Θωμαΐδης έκανε τη συρτή σέντρα, στο ύψος του πέναλτι ο Ογκμπόε έκανε το σουτ με τη μία, αλλά δεν σημάδεψε σωστά στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Με μία παρόμοια φάση από την αντίθετη πλευρά οι «βυσσινί» απείλησαν ξανά. Ο Πεντρόσο με ωραία ατομική ενέργεια ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο, από την αριστερή πλευρά έκανε τη παράλληλη μπαλιά ανάμεσα σε μεγάλη και μικρή περιοχή, ο Τσιριγώτης έκανε το σουτ, το οποίο όμως κόντραρε στα σώματα.

Η ΑΕΛ είχε «κλειδώσει» τα επιθετικά ατού, του Πανσερραϊκού, που δε μπορούσε να δημιουργήσει αξιοσημείωτες προοπτικές, ούτε σε σετ παιχνίδι, ούτε σε αντεπιθέσεις, με τους Πλέγα και Θωμαΐδη να κάνουν καλή δουλειά στον χώρο του κέντρου. Για να φτάσουμε στο 27′ όταν χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο.

Ο Ογκμπόε υποδέχθηκε όμορφα τη μπάλα, τράβηξε επάνω του δύο αμυντικούς, με τακουνάκι βρήκε στον κενό χώρο τον Τσιριγώτη που βρισκόταν σε σπριντ, έφτασε απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ, όμως καθυστέρησε και ο Κατσίκας απέκρουσε το πλασέ του, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ. Τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 29′ και άνηκε και πάλι στους γηπεδούχους.

Ο Πεντρόσο δημιούργησε ακόμη μια φάση υπό καλές προϋποθέσεις από τα αριστερά, νέα συρτή σέντρα, ο Ογκμπόε πλάσαρε με τη μία, δεν έπιασε όμως το σουτ όπως θα ήθελε και ο Κατσίκας μπλόκαρε εύκολα στην αριστερή του γωνία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με σαφή χαμηλότερο… τέμπο. Αυτό αρχικά, ευνόησε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι κατάφεραν να δημιουργήσουν τη πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς. Ήταν το 52ο λεπτό, η άμυνα της ΑΕΛ ήταν ψηλά, η κάθετη στη πλάτη τους έγινε από τον άξονα, ο Κατσαντώνης πιο γρήγορος βγήκε τετ-α-τετ, όμως ο Σουλούκος με διπλή προσπάθεια τον νίκησε.

Από εκεί και πέρα οι «βυσσινί», πήραν και πάλι τη κατοχή, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να έχουν τη πολύ καλή ροή στη κυκλοφορία της μπάλας όπως είχαν και στο πρώτο μέρος, καθώς γινόντουσαν πολλές βαθιές μπαλιές, αλλά και πολλά λάθη μπροστά από την αντίπαλη περιοχή, που «σπαταλούσαν» τις φάσεις.

Τα λεπτά περνούσαν και ο ο προπονητής της ΑΕΛ έψαχνε να βρει λύσεις για να πάρει το ματς. Έβγαλε τον Τσιριγώτη και έβαλε τον Μαυριά, βάζοντας τον σε θέση περιφερειακού επιθετικού. Ενώ νωρίτερα είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο και τον Κώστα Παπαγεωργίου, που έχει πιο επιθετικές αρετές.

Μάλιστα στο 72′ από μπαλιά του Μαυριά, ο Πεντρόσο από πλάγια αριστερά μπήκε περιοχή και από τη γωνία της μικρής, σούταρε, αλλά τον πρόλαβε ο Δεληγιαννίδης και του έβαλε τη κόντρα, με τη μπάλα να χτυπάει ξανά στον παίχτη της ΑΕΛ και να καταλήγει άουτ. Παράλληλα όμως, οι γηπεδούχοι άφηναν κενούς χώρους. Με τον Πανσερραϊκό σε κάποιες επιθέσεις να κερδίζει φάουλ σε επικίνδυνα σημεία, τα οποία όποτε χρειάστηκε δήλωσε… «παρών» ο Σουλούκος.

Στο τέλος η ΑΕΛ είχε σημαντική ευκαιρία για να πάρει το ματς, ο Μαϊδανός από τα αριστερά έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω, βρίσκοντας στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στη συνέχεια παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς το… πολυπόθητο γκολ και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και τους «βυσσινί» να χάνουν την ευκαιρία να μειώσουν την απόσταση από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό.

δείτε φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης, Ηλιάδης, Πλέγας, Θωμαΐδης (56′ Νίνο), Τσιριγώτης (78′ Μαυριάς), Όγκμποε, Πεντρόζο, Νικολιάς (56′ Παπαγεωργίου Κ.).

Πανσερραϊκός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Καρασαλίδης, Αυλωνίτης (42′ λ.τ. Παπάζογλου), Ζέρης (46′ Δεληγιαννίδης), Πεταυράκης, Θυμιάνης (71′ Στάικος), Κολομπίνο, Στίνα, Μούργος (71′ Κανίς), Μπαΐροβιτς (88′ Λυμπεράκης), Κατσαντώνης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected