Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 2

Τέταρτο σερί “διπλό” για την Καλαμάτα, έπιασε πέναλτι στο 90+6′ ο Μέντες

Κατά το ιστορικό «έξω πάμε καλά», έτσι και η Καλαμάτα στα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνει τα δόντια της.

Με γκολ του Χρήστου Ρόβα και ήρωα τον Ζόνας Μέντες, ο οποίος στις καθυστερήσεις απέκρουσε πέναλτι, η Μαύρη Θύελλα πέρασε νικηφόρα 1-0 από την Ηλιούπολη σημειώνοντας το τέταρτο σερί εκτός έδρας διπλό για την 22η αγωνιστική στο νότιο όμιλο της Super League 2.

Μετά τις δύο επιτυχίες στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, και στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή, η μεσσηνιακή ομάδα έφτασε σε ένα ακόμη διπλό στη σεζόν φτάνοντας συνολικά τα έξι και πλήρωσε την Ηλιούπολη με το ίδιο νόμισμα καθώς στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου η αθηναϊκή ομάδα είχε επικρατήσει με 1-0 στην Παραλία, ενώ παράλληλα την υποχρέωσε σε ήττα μετά από έξι ματς και την άφησε πίσω της στην βαθμολογία.

Η Καλαμάτα προηγήθηκε στο σκορ με τον πρώτο σκόρερ της Χρήστο Ρόβα στο 73ο λεπτό αλλά το ματς έκρυβε δραματικό φινάλε καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο πρώην “μελανόλευκος” Φελίπε Χέρμπερτ, με τον Μέντες να μπλοκάρει την μπάλα κρατώντας το διπλό για τη Μαύρη Θύελλα!

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τους αντιπάλους να δημιουργούν από δύο ευκαιρίες. Η Ηλιούπολη μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 16ο λεπτό μετά από κάθετη μπαλιά ο Δημητριάδης βγήκε απέναντι στον Μέντες τον οποίο απέφυγε αλλά έφυγε δεξιά και το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε ο Λουπάνο πάνω στη γραμμή.

Στο 22′ οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Δημητριάδης μετά από λάθος της άμυνας βγήκε τετ-α-τετ με τον Μέντες και πλάσαρε με την μπάλα να κυλά αργά προς την εστία και τον Μπαξεβάνο να προλαβαίνει και να διώχνει πριν περάσει τη γραμμή.

Η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοσή της στη συνέχεια και ήταν αυτή η οποία δημιούργησε τις καλύτερες στιγμές μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Στο 33’ ο Αρναρέλλης έκανε τη σέντρα η οποία κατέληξε στο Ματέους που έπιασε το σουτ αλλά ο Πολίτης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε ενώ ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης έδειξε σωστά αντανακλαστικά και στο 41′ όταν ο Αρναρέλλης έκανε διαγώνια κίνηση, έφτασε σχεδόν μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής και πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας της Ηλιούπολης έδιωξε.

Το σκηνικό του πρώτου ημιχρόνου επαναλήφθηκε και στο ξεκίνημα του δεύτερου με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά στο παιχνίδι και να έχουν την κορυφαία τους στιγμή στο 50ο λεπτό όταν ο Μπαστακός έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στη ρίζα του δοκαριού. Η Ηλιούπολη επέμενε και είχε δύο ακόμα καλές ευκαιρίες με σουτ των Γκοτσούλια, Φρίμπονγκ που εξουδετέρωσε ο Μέντες.

Η Καλαμάτα χτύπησε στην αντεπίθεση όταν στο 73ο λεπτό ο Αρναρέλλης έφυγε στην πλάτη της άμυνας, έκοψε την μπάλα στην περιοχή και ο Ρόβας πλάσαρε για το 0-1 με τους γηπεδούχους να φωνάζουν στον βοηθό για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Μη έχοντας επιλογές για τη συνέχεια, η Ηλιούπολη βγήκε πιο μαζικά στην επίθεση αλλά δεν μπόρεσε να κάνει καθαρή φάση, μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μετά από γέμισμα στην περιοχή ο Βάρκας έπιασε την κεφαλιά η οποία αποκρούστηκε από το Μέντες ενώ βρήκε και στο δοκάρι. Στην επαναφορά κάτοχος έγινε ο Μπαστακός ο οποίος δέχτηκε το μαρκάρισμα του Λουπάνο με τον διαιτητή Παπακωνσταντίνου να υποδεικνύει το πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Χέρμπερτ αλλά ο Μέντες μάντεψε σωστά και μπλόκαρε την μπάλα κρατώντας τη νίκη για τη μεσσηνιακή ομάδα.

Συνθέσεις

ΠΑΕ Ηλιούπολη (Νίκος Παντέλης) : Πολίτης, Ανδρέου, Τσαφταρίδης (62′ Κρέτσι), Μπαξεβάνος (78′ Τριανταφυλλάκος), Μουριέλ, Γκοτσούλιας, Βάρκας, Άντο, Δημητριάδης (85′ Φελίπε), Μπαστακός, Φρίμπονγκ (62′ Βασιλείου)

Καλαμάτα (Ίλτσο Γκεοργκιόσκι) : Μέντες, Λιποράσε (53′ Μoζέρ), Λουπάνο, Μπαξεβάνος, Καραγκούνης, Άλβες, Παπατόλιος, Πασάς (85′ Μπουλλάρι), Τάτος (62′ Ρόβας), Βασιλόγιαννης (85′ Ασίγκμπα), Αρναρέλλης (85′ Κωνσταντόπουλος)

*με στοιχεία από το Sport365

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected