Basket

Γ Εθνική Ανδρών : Πανηγυρίζει την άνοδο η ιστορική Νήαρ Ηστ, άνοδος για Σοφάδες και ΚΑΟΔ (vid)

Ο Θέμης Κουπίδης ήταν αυτός που έμελλε να πάρει τη Νήαρ Ηστ από το χέρι και να την οδηγήσει στην Β’ Εθνική μετά από 9 χρόνια.

Σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, η ομάδα του Πέτρου Καραμπά κατόρθωσε να γυρίσει την κατάσταση, και παρότι βρέθηκε πίσω με 58-54 στο 35’, κράτησε για 5 λεπτά χωρίς καλάθι εντός παιδιάς την Αγία Παρασκευή.

Με ένα… φαρμακερό τρίποντο του Κουπίδη στα 16”, η Νήαρ Ηστ σφράγισε το εισιτήριο και με 3 βολές στο φινάλε, διαμόρφωσε το τελικό 64-59, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 21 πόντους.

Την ίδια ώρα, ο ΓΣ Σοφάδων βίωσε απόψε την πλέον ένδοξη στιγμή της ιστορίας του, καθώς πέρασε με 78-64 από την έδρα του ΓΣ Αλμυρού και με σκορ 3-2 στη μεταξύ τους σειρά, ανέβηκε στη Β Εθνική! Σπουδαία βραδιά και για τον ΚΑΟΔ, με την ομάδα της Δράμας να “λυγίζει” τον ΓΑΣ Κομοτηνή στην έδρα του με σκορ 71-64 επιστρέφει ξανά στην τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία.

Όσον αφορά τα play out, ο Προμηθέας 2014 εμφανίστηκε αποφασιστικός στην Πάτρα, και κέρδισε τον Δίωνα Κυπαρισσίας με 69-53 οδηγώντας το τελευταίο ζευγάρι στην Γ’ Εθνική σε τελευταίο και καθοριστικό τελικό την Τετάρτη (10/5) στη Μεσσηνία, ενώ την παραμονή πανηγύρισε η Παραμυθιά, που πέρασε με νίκη από τον Βόλο και την τοπική Ανόρθωση, η οποία υποβιβάστηκε.

Το τρίποντο του Θωμά Κουπίδη που χάρισε την άνοδο στη Νήαρ Ηστ :

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected