Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μισή πρόκριση στον τελικό του Champions League για την Ίντερ! (vid)

Το μεγάλο ντέρμπι του Μιλάνο είχε μπλε απόχρωση!

Η Ίντερ ήταν άκρως αποφασιστική στο σημερινό παιχνίδι και πήρε ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Champions League, χάρη στα δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά στην αρχή του αγώνα.

Από την άλλη πλευρά, η Μίλαν δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στα μέσα του δευτέρου μέρους, χωρίς όμως να μπορέσει να πετύχει έστω ένα γκολ που θα της έδινε περισσότερες ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού στο Giuseppe Meazza, την Τρίτη 16/5.

Η Ίντερ έπιασε από το λαιμό τη Μίλαν στο ξεκίνημα και με δύο γκολ μέσα στα 13 πρώτα λεπτά έχει χτίσει βάσεις για μια πολυπόθητη νίκη! Οι “ροσονέρι” από την πλευρά τους μπήκαν χαμένοι στο γήπεδο, γλίτωσαν και από τρίτο γκολ στα πρώτα καταστροφικά 25 λεπτά προτού τελικά ισορροπήσουν μέχρι το ημίχρονο.

Το φιλμ

Στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς, η Ίντερ άνοιξε το σκορ. Ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζέκο έπιασε απίστευτο μονοκόμματο σουτ στην κίνηση για να στείλει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων (0-1).

Σαν να μην έφτανε αυτό για τη Μίλαν, τρία λεπτά μετά (11′), ο Ντιμάρκο έβγαλε την παράλληλη μπαλιά στο ύψος της περιοχής, η άμυνα της Μίλαν άνοιξε στα δύο και ο Μικιταριάν πήρε το… ελεύθερο να βγει απέναντι από την εστία και να εκτελέσει τον Μενιάν. (0-2)

Ομολογουμένως, ήταν μια ψυχρολουσία για τη Μίλαν που ειδικά στη φάση του 0-2 πληγώθηκε ανεπανόρθωτα από την αμυντική της συμπεριφορά.

Στο 17′ η Ίντερ λίγο έλειψε να φτάσει πολύ νωρίς και σε τρίτο γκολ, όταν ο Τσαλχάνογλου έπιασε φανταστικό σουτ με το εξωτερικό, με τη μπάλα να τραντάζει το κάθετο δοκάρι του Μενιάν. Στην επαναφορά μάλιστα, ο Γάλλος κίπερ έσωσε τη Μίλαν από τρίτο γκολ αποκρούοντας με τα πόδια το πλασέ το Μκταριάν.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι για την Ίντερ, Ο Λαουτάρο έπεσε μέσα στην περιοχή από την πίεση των ΚιάερΤομόρι, ωστόσο ο Μανθάνο επέλεξε να δει τη φάση στο μόνιτορ, εκεί όμως πήρε πίσω την απόφαση.

Στο 35′ ο Ντάμφρις πήγε να ευνοηθεί από μια κόντρα και να πάρει τη μπάλα στην καρδιά της περιοχής, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κάνει επαφή.

Πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο, ακριβώς στο 50′ με το καλοζυγισμένο σουτ του Ντίαθ έξω από την περιοχή, η μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ονάνα.

Ένα λεπτό μετά, ο Μεσίας έφυγε στην πλάτη της άμυνας, βιάστηκε όμως να εκτελέσει τον Ονάνα και πλάσαρε άστοχα.

Στο 53′ ο Μενιάς βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Τζέκο για να κρατήσει ζωντανή τη Μίλαν.

Οι καλύτεροι “ροσονέρι” στο δεύτερο μέρος, είχαν τεράστια ευκαιρία στο 63′ να μειώσουν το σκορ. Ο Τονάλι κοντρόλαρε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, έπιασε δυνατό σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε την κάθετη δοκό του Ονάνα.

Συνθέσεις

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι) : Μενιάν, Καλάμπρια (82′ Καλούλου), Κιάερ (59′ Τίου), Τομόρι, Ερναντέζ, Κρούνιτς, Τονάλι, Μπενασέρ (18′ λ.τ. Μεσίας), Σαλεμάκερς (60′ Όριτζι), Ζιρού, Ντίαθ (82′ Πομπέγκα)

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι) : Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (78′ Γκαλιαρντίνι), Μκιταριάν (62′ Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (70′ Ντε Βρι), Λαουτάρο (78′ Κορέα), Τζέκο (70′ Λουκάκου)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected