Κατηγορίες
Αθλήματα

Rome Masters: Η Βοντρούσοβα απέκλεισε την Σάκκαρη (vid)

Μετά από την Μπιάνκα Αντρέσκου, η Μαρκέτα Βοντρούσοβα απέκλεισε και την Μαρία Σάκκαρη με την αριστερόχειρα Τσέχα και Νο70 του κόσμου να επικρατεί με 7-5, 6-3 μετά από μια ώρα και 28 λεπτά εξασφαλίζοντας την πρόκριση για τον 4ο γύρο του τουρνουά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν στο πρώτο service με την Σάκκαρη να περνάει το 57%, ενώ η Βοντρούσοβα το 76%. Η αριστερόχειρα Τσέχα και “ασημένια” στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, τελείωσε το παιχνίδι με 75% κερδισμένους πόντους στο πρώτο service (33/44), σημείωσε 20 winners και υπέπεσε σε 18 αβίαστα λάθη, εκμεταλλευόμενη τις 4 από τις 7 ευκαιρίες για break.

Από τη μεριά της η Σάκκαρη κέρδισε το 63% των πόντων στο πρώτο service (22/35), είχε 19 winners και 24 αβίαστα λάθη, ενώ παράλληλα είχε και 1/4 break-points.

Από την αρχή του 1ου set η Σάκκαρη δυσκολεύτηκε να βρει πρώτο service (44%) με αποτέλεσμα η Βοντρούσοβα να βρει break με το “καλημέρα”, το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά παίρνοντας προβάδισμα με 2-0.

Στη συνέχεια η Τσέχα είχε την ευκαιρία να κλείσει νωρίς το set, έχοντας στη διάθεσή της δύο set-points στο service της Σάκκαρη (15/40), με την Ελληνίδα τενίστρια να κατακτά τους επόμενους τέσσερις πόντους μειώνοντας σε 5-4.

Το σερί της Σάκκαρη συνεχίστηκε και στο επόμενο game την ώρα που η Βοντρούσοβα σέρβιρε για την κατάκτηση του set με την Νο8 του κόσμου να παίρνει πίσω το χαμένο της service με ένα επιβλητικό break ισοφαρίζοντας σε 5-5.

Η Τσέχα απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο service-game της Σάκκαρη, που για μία ακόμη φορά δεν βρήκε πρώτο service, παίρνοντας και πάλι προβάδισμα (6-5) για να κλείσει αυτή τη φορά το set με 7-5 μετά από 48 λεπτά.

Το 2ο set ξεκίνησε περίπου με τον ίδιο τρόπο όπως το 1ο με την Βοντρούσοβα να βρίσκει και πάλι νωρίς break (2-1), το οποίο και εκμεταλλεύτηκε αμέσως μετά κάνοντας το 3-1 σβήνοντας πρώτα το break-point της Σάκκαρη.

Η Σάκκαρη προσπάθησε ξανά να πάρει πίσω το χαμένο της service φτάνοντας σε break-point (30/40), αλλά και πάλι η Βοντρούσοβα κατάφερε να φτάσει σε ένα δύσκολο hold διατηρώντας το πλεονέκτημα του break (4-2).

Από εκεί και πέρα οι δύο παίκτριες είχαν από ένα εύκολο hold (5-3), με την Σάκκαρη να σερβίρει για να μείνει στο τουρνουά, αλλά την Βοντρούσοβα να βρίσκει ένα ακόμα break σφραγίζοντας τη νίκη και την πρόκριση στις “16” του τουρνουά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Άννα Καλίνσκαγια και Έλενα Ριμπάκινα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected