Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League : Τον ξέρει τον…δρόμο ο Μουρίνιο, σε έναν ακόμη τελικό η Ρόμα! (vid)

Τι να πει κανείς για τον “Mr Finals” Ζοζέ Μουρίνιο; Ο Πορτογάλος τεχνικός οδηγεί σε έναν ακόμη τελικό τη Ρόμα, τον δεύτερο συνεχόμενο μετά το Conference League της περσινής σεζόν.

Οι “τζιαλορόσι” ήταν από…μπετόν στο BayArena, κράτησαν το μηδέν κόντρα στη Λεβερκούζεν και με παρακαταθήκη το 1-0 του πρώτου αγώνα, και μετράει αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό του Europa League, στις 31/5 στο Puskás Aréna της Βουδαπέστης.

Η Λεβερκούζεν πίεσε, έψαξε το γκολ, έκανε πάνω από 20 τελικές αλλά δεν βρήκε -για αρχή- ένα γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Η Ρόμα έπαιξε για την άμυνα, άντεξε και πήρε την πρόκριση για τον τελικό.

Οι “ασπιρίνες” μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι με την ατμόσφαιρα (sold out) στο “Μπάι Αρίνα” να είναι καταπληκτική. Οι Γερμανοί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα γκολ απέναντι σε μια Ρόμα που πρόσεχε την άμυνά της.

Η πρώτη δυνατή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 12’ και ήταν για τη Λεβερκούζεν. Ο Ντιαμπί από πλάγια θέση έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο. Η Λεβερκούζεν είχε την υπεροχή χωρίς όμως να μπορεί να κάνει μεγάλες φάσεις. Έκανε τελικές, οι περισσότερες χωρίς να είναι επικίνδυνες για την εστία της Ρόμα που στο πρώτο μέρος είχε μόλις μία τελική με τη Λεβερκούζεν να έχει 13.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρουί Πατρίσιο είχε μια εξαιρετική επέμβαση στο 67’ σε σουτ του Ντεμιρμπάι ενώ ο Αζμούν έχασε κι αυτός μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 75’. Η Ρόμα κράτησε το μηδέν μέχρι το τέλος και πήρε την πρόκριση απέναντι στη Λεβερκούζεν που έμεινε με τις τελικές.

Συνθέσεις

Λεβερκούζεν (Τσάβι Αλόνσο) : Χραντέτσκι, Ταμπσόμπα, Τα (86’ Αμίρι), Χιντσάπιε, Φριμπόνγκ, Ντεμιρμπάι, Παλάσιος (80’ Χλόζεκ), Μπάκερ (73’ Αντλί), Βιρτζ, Αζμούν, Ντιαμπί

Ρόμα (Ζοζέ Μουρίνιο) : Ρουί Πατρίσιο, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ρότζερ Ιμπάνιες, Τσελίκ (78’ Σμόλινγκ), Σπινατσόλα (34’ λ.τ. Ζαλέφσκι), Μάτιτς, Μπόβε, Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ, Μπελότι (46’ Βαϊνάλντουμ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected