Κατηγορίες
Basket

Η κούπα γλίστρισε μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού. Δείτε το απίστευτο καλάθι του Γιουλ (vid)

Ο Σέρχιο Γιουλ πέτυχε το σουτ του… αγώνα και τελείωσε τον Ολυμπιακό!

Μεγάλο σουτ του γερόλυκου των Μαδριλένων που “σκότωσε” τους ερυθρόλευκους στο φινάλε.

Σε έναν τελικό γκραν γκινιόλ που κρίθηκε στο τέλος, η Ρεάλ πήρε τη νίκη και στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Σέρχιο Γιουλ, με κρεμασμένο τον Φαλ επάνω του, πέτυχε ένα απίστευτο δίποντο και ουσιαστικά κλείδωσε τον τίτλο για τη Ρεάλ, στα 3.1 πριν από το τέλος.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με ένα προβάδισμα +4 στο σκορ, όμως το τρελό τρίποντο του Σέρχιο Ροντρίγκεθ και το απίθανο σουτ του Γιουλ στα 3” πριν από το φινάλε, έκριναν τον μεγάλο τελικό.

To φιλμ

Ο Ολυμπιακός είχε κυριαρχικές τάσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, σε άμυνα και επίθεση. Περιόρισε τις πάσες με αποδέκτη τον Ταβάρες, έτρεξε το γήπεδο όταν του δόθηκε η ευκαιρία από τα 3 λάθη της Ρεάλ και με τον Κάνααν να είναι πρωταγωνιστής στην επίθεση, με 3 τρίποντα, προηγήθηκε μέχρι και 10 πόντους (σερί 11-1). Τα δυο φάουλ του Φαλ, όμως και τα ισάριθμα που έκαναν ο Μπολομπόι και ο Μπλακ, άλλαξαν την συνθήκη του αγώνα. Ο Ταβάρες είχε 7 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ σε 15 λεπτά συμμετοχής στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Χεζόνια ήταν ο πρώτος σκόρερ της “βασίλισσας”, η οποία είχε 7/13 τρίποντα και τελείωσε το πρώτο 20σάλεπτο με 7/17.

Στον αντίποδα, η άμυνα “ζώνης” με προσαρμογές, όπως κινόταν η μπάλα στην επίθεση του Ολυμπιακού, έδωσε ελεύθερα σουτ στους “ερυθρόλευκους”, αλλά ήταν άστοχα και σε καποια σημεία έγινε κατάχρηση, έναντι των διπόντων (8/22 τρίποντα, 8/10 δίποντα). Τα 8 επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ, λειτούργησαν ευεργετικά για την εύστοχη ανανέωση των πρώτων άστοχων επιθέσεων, με αποτέλεσμα η Ρεάλ να ισοφαρίσει αρχικά σε 37-37 και να προηγηθεί με 4 πόντους (38-42). Ο Μακ Κίσικ με 10 πόντους που πρόσθεσε στους 15 πόντους του Βεζένκοφ, έδωσε λύσεις στην επίθεση του Ολυμπιακού, απέναντι στην λειτουργική, ισπανική άμυνα “΄ζώνης”.

Με βελτιωμένη άμυνα στην περιφέρεια του και πίεση στην κυκλοφορία της μπάλας από τους Μαδριλένους, ο Ολυμπιακός προκάλεσε άστοχες επιθέσεις, εξασφάλισε τα αμυντικά ριμπάουντ και δημιούργησε προβάδισμα 5 πόντων, με τον Βεζένκοφ να αποτελεί την σταθερή αξία του στην επίθεση και τον Κάνααν να γιορτάζει τα γενέθλια του με 5 εύστοχα τρίποντα μέχρι το 30′.

Ο Βεζένκοφ δικαίωσε τον τίτλο του MVP και χωρίς να καθίσει στον πάγκο, ούτε…δευτερόλεπτο, έκανε ρεκόρ πόντων στον τελικό και μαζί με τον Κάνααν συντήρησαν το εύθραυστο προβάδισμα των 4 πόντων (78-74 στο 38′). Στο 1′ 49” ο Σλουκας αστόχησε σε τρίποντο, αλλά στο 1’28”, ο Κάνααν “έκλεψε” την μπάλα από τον Ταβάρες που έβγαλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου. Η κατοχή μπάλας δόθηκε στον Ολυμπιακό από το challenge του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Σέρχι Ροντρίγκεθ με 3ποντο μείωσε στον πόντο (78-77), στα 21” αστόχησε ο Φαλ και στα 12” η Ρεάλ κέρδισε φάουλ του Ουοκαπ στον Ροντριγκεθ. Ήταν επαναφορά της μπάλας από την τελική γραμμή, ο Ολυμπιακός δεν έκανε φάουλ, αλλά ο Γιουλ μπροστά στον Φαλ, ευστόχησε στα 3”1 (78-79).

Δεκάλεπτα: 24-17, 45-45, 63-59, 78-79

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected