Κατηγορίες
Διάφορα

Κατάρρευση και “αφωνία” στο ΥΠΕΣ – Γιατί δεν ξέρουμε ποια είναι η προσέλευση μέχρι στιγμής

Πρώτο σοβαρό πρόβλημα στις κάλπες την ημέρα των εκλογών, καθώς έξι και πλέον ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση από το ΥΠΕΣ σχετικά με τη συμμετοχή των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Αυτό ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, ωστόσο, το ζήτημα που ανέκυψε δεν επέτρεψε στο Υπουργείο να προβεί σε ενημερώσεις και στοιχεία για την προσέλευση.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το τεχνικό πρόβλημα αφορούσε στο Σύστημα Ασφαλούς Μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT), καθώς η σχετική πλατφόρμα άνοιγε μόνο μεταξύ 10-10:30 και εκεί οι δικαστικοί αντιπρόσωποι έπρεπε να καταχωρήσουν τα δεδομένα της προσέλευσης του κόσμου.

Εκεί, λοιπόν, υπήρξε ζήτημα με αρκετούς δικαστικούς αντιπροσώπους που δεν πρόλαβαν να τα καταχωρήσουν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό πλαίσιο καθώς μετά η πλατφόρμα έπρεπε να κλείσει μέσα σε διάστημα μισάωρου. Συνεπώς, τα στοιχεία δεν θα ήταν αξιόπιστα ώστε να υπάρχει ασφαλής ένδειξη της προσέλευσης του κόσμου, γι’ αυτό και το ΥΠΕΣ δεν προέβη σε κάποια ενημέρωση.

Να σημειωθεί πως κάποια μικρότερης κλίμακας προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Πειραιά αλλά πλέον έχουν αντιμετωπιστεί.

*News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected