Κατηγορίες
Αθλήματα

Roland Garros: Πρεμιέρα με νίκη για την Γραμματικοπούλου, δυναμικά η Αδαλόγλου στο Monastir

Άνετη ήταν η πρεμιέρα της Βαλεντίνης Γραμματικοπούλου στον 1ο προκριματικό γύρο του Roland Garros, καθώς νίκησε την 21χρονη Αυστριακή και Νο151 του κόσμου Σινιά Κράους, με 6-4, 6-1, μέσα σε 72 αγωνιστικά λεπτά, και συνεχίζει στον επόμενο γύρο.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια έσπασε 6(!) φορές το service της αντίπαλής της, πήρε με μεγάλη προσπάθεια το πρώτο set, ενώ στο 2ο μέρος ήταν καταιγιστική στο χωμάτινο κορτ του Παρισιού, χαρίζοντας μόλις ένα game στην Κράους.

Στον 2ο γύρο του 2ου χρονικά Grand Slam, η Βαλεντίνη θα αγωνιστεί είτε κόντρα στην Γιαπωνέζα (πρώην Νο56 του κόσμου) Νάο Χιμπίνο, είτε κόντρα στην Νοτιοκορεάτισσα Να-Λαέ Χαν.

Αναφορικά με το παιχνίδι, στο 1ο set η Γραμματικοπούλου ξεκίνησε πρώτη από τη γραμμή του service, και κράτησε το ισχνό της προβάδισμα μέχρι και το 3ο game (2-1), ενώ στην εξέλιξη του ματς ακολούθησαν 4 διαδοχικά break εκατέρωθεν, με τα οποία η διαφορά παρέμεινε ως έχει μέχρι και το 9ο game (5-4).

Στο φινάλε της πρώτης στροφής του αγώνα, η No186 του κόσμου κατάφερε να “παραβιάσει” το service της Αυστριακής για 3η φορά (έως τότε) και να κλείσει ιδανικά το set, βάζοντας τα θεμέλια για την straight νίκη (6-4).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, η Βαλεντίνη μπήκε εξαιρετικά στο κορτ, και με ένα εντυπωσιακό σερί με 5/5 κερδισμένα games, “κλείδωσε” επί της ουσίας την πρόκριση για την επόμενη φάση των προκριματικών (5-0).

Η Κράους μείωσε με love game (40-0), αλλά δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει την Ελληνίδα να σέρβιρε για τη νίκη στο επόμενο game με απόλυτη επιτυχία, και να συνεχίσει να διεκδικεί την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό της Γαλλικής πρωτεύουσας (6-1).

Μόναστιρ: Πρεμιέρα με νίκη στα προκριματικά για την Αδαλόγλου

Ιδανικό ξεκίνημα για την Μαγδαληνή Αδαλόγλου στις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στα προκριματικά του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων, που διεξάγεται το διάστημα 22-28/5 στο Μόναστιρ της Τυνησίας.

Η 23χρονη Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της 20χρονης Ινδής, Άαντι Γκούπτα με 6-4, 7-6(4), στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού γύρου της ITF διοργάνωσης, και θέλει δύο ακόμα νίκες για να βρεθεί στο κυρίως ταμπλό.

Στο 2ο γύρο, η Αδαλόγλου θα αντιμετωπίσει την επίσης 20χρονη Γαλλίδα, αλλά και No12 στο ταμπλό των προκριματικών, Λόλα Μαράντελ, διεκδικώντας την πρόκριση για τον 3ο και τελευταίο προκριματικό γύρο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected