Κατηγορίες
Basket

Basket League : Ένα βήμα από τους τελικούς ο Παναθηναϊκός, 89-80 το Περιστέρι

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι κι επικράτησε με 89-80 του Περιστερίου στο Game 3 για τα Playoffs της Basket League και χρειάζεται ακόμα μία νίκη για την πρόκριση στους τελικούς.

Με επιμέρους σκορ 27-10 στην τρίτη περίοδο κι εξαιρετικούς τους Γκριγκόνις, Πονίτκα και Λι οι «πράσινοι» πήραν ξανά το προβάδισμα στη σειρά. Από το Περιστέρι πρώτος σκόρερ ήταν ο Φρανσίσκο με 19 πόντους.

H αναμέτρηση είχε γρήγορο ρυθμό από νωρίς, αλλά αυτό δεν φάνηκε να αποτελεί πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους. Ο Σιλβέν Φρανσίσκο έκανε αισθητή την παρουσία του μέσα από προσωπικές φάσεις, την ίδια στιγμή που ο Μάριους Γκριγκόνις αποτελούσε την επιθετική αιχμή των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι το +8 (30-22) στο 9’, ωστόσο δε διατήρησε την απόσταση ασφαλείας. Πότε ο Λεωνίδας Κασελάκης και πότε ο Μάρκους Ντένμον έδιναν λύσεις επιθετικές διατηρώντας το Περιστέρι κοντά στο σκορ παρά τη χαμένη μάχη των ριμπάουντ (9 έναντι 15).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με +6 (42-36) στο 16’, όμως η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων και το τρίποντο του Μάρκους Ντένμον έφερε το ματς στα ίσια στο ημίχρονο (49-49).

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το ματς σε μονόλογο ξεκινώντας από την άμυνα του. Το γεγονός πως ο Σιλβέν Φρανσίσκο σημείωσε μόλις ένα (!) πόντο στην περίοδο ήταν ενδεικτικό της αλλαγής κατάστασης στην αναμέτρηση. Η διαφορά μεγάλωνε συνεχώς με την τρίτη περιόδο να ολοκληρώνεται στο +17 (76-59) χάρη στα 10/14 τρίποντα και τα +11 ριμπάουντ (24 έναντι 13).

Το προβάδισμα του Παναθηναϊκού έφτασε μέχρι το +21 (83-62 στο 32′), αλλά στα λεπτά που ακολούθησαν η χαλάρωση των γηπεδούχων ήταν εμφανής. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν χωρίς ν’ αλλάξει κάτι επί της ουσίας αφού οι γηπεδούχοι πέτυχαν τον στόχο τους.

Τα δεκάλεπτα: 30-24, 49-49, 76-59, 89-80.

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected