Κύπελλο Ελλάδος

Μια ονειρική σεζόν ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ, κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδας!

Αυτή τη σεζόν θα τη θυμούνται για καιρό οι φίλοι της ΑΕΚ. Το τρίπτυχο “Αγιά-Σοφιά, πρωτάθλημα και Κύπελλο” σφραγίζει μια πραγματικά ονειρεμένη σεζόν, δίνοντας χαρά στον “κιτρινόμαυρο” λαό που έλειψε σήμερα από τον πλευρό της ομάδας.

Το άδειο Πανθεσσαλικό αντικατοπτρίζει την παταγώδη αποτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου να διαχειριστεί έναν αγώνα-γιορτή, την ώρα που στο εξωτερικό αυτές οι αναμετρήσεις έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα…

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να κλείσει τη χρονιά με έναν τίτλο και να δώσει λίγη ικανοποίηση στους φίλους του. Μπορεί να αγωνίστηκε με παίκτη περισσότερο από το 6ο λεπτό, λόγω αποβολής του Ρότα, ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Είχε τις ευκαιρίες, οι δύο ειδικά κλασικές, όμως ο εξαιρετικός Στάνκοβιτς ήταν κέρβερος!

Το φιλμ

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση όμως γρήγορα της…κόπηκαν τα φτερά, καθώς στο 5ο μόλις λεπτό έμεινε με 10 παίκτες. Και ενώ ένα λεπτό πριν, ο Κοτάρσκι έκανε τρομερή επέμβαση σε σουτ του Λιβάι Γκαρσία, ο Ρότα δεν ενήργησε σωστά στον χώρο του κέντρου, καθώς τράβηξε εκτός φάσης τον Τάισον και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Όπως ήταν φυσιολογικό, τα δεδομένα άλλαξαν νωρίς, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει στροφές και να επιδιώκει την πίεση ψηλά.

Στο 13′ ο “δικέφαλος” του Βορρά είχε πολύ καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Στάνκοβιτς να σταματάει με σπουδαία επέμβαση τον Σάστρε.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα όμως, η ΑΕΚ ήταν αυτή που πήρε προβάδισμα στο 26ο λεπτό. Μετά την εκτέλεση φάουλ του Σιμάνσκι, η μπάλα έφτασε στον Μουκουντί που με σουτ νίκησε τον Κοτάρτσκι για το 1-0.

Στο 30′ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως και πάλι ο Στάνκοβιτς είπε “όχι” σε κεφαλιά του Σβαμπ μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κωνσταντέλια.

Οι “ασπρόμαυροι” συνέχισαν να πιέζουν και στο 39′ είχαν μια ακόμη καλή στιγμή, με τον Κωνσταντέλια από εξαιρετική θέση να αστοχεί.

Η μεγαλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν στο 43ο λεπτό. Ο Σάστρε δοκίμασε το σουτ από αριστερά και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Η πρώτη υποψία ευκαιρίας στο δεύτερο ημίχρονο καταγράφηκε στο 66′ και συγκεκριμένα για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Τάισον έκανε την σέντρα και ο Ζίφκοβιτς στην κίνηση έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 77΄ο ΠΑΟΚ έφτασε ξανά πολύ κοντά στην ισοφάριση. με τους «ασπρόμαυρους» να κρύβουν την μπάλα και τον Αουγκούστο με πλασέ να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο 88′ ο Τζίμας δοκίμασε το σουτ έξω από περιοχή, ο εξαιρετικός σήμερα Στάνκοβιτς απέκρουσε, ενώ η πίεση του ΠΑΟΚ έγινε ακόμη πιο έντονη, καθώς στο 90′ ο Βιεϊρίνια με φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.

Αυτό που δεν πέτυχε ο “δικέφαλος” του Βορρά, το έπραξε τελικά η ΑΕΚ. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Τσούμπερ βρήκε στην κόντρα τον Φερνάντες, ο οποίος με μια εξαιρετική ντρίπλα πέρασε τον Ίνγκασον και με πλασέ έκανε το 2-0.

Όπως ήταν φυσιολογικό, ακολούθησε πανζουρλισμός στον πάγκο της ομάδας, με τους πανηγυρισμούς να γίνονται ακόμη πιο έντονοι με το σφύριγμα της λήξης από τον Γερμανό ρέφερι, Φέλιξ Μπριχ.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Βίντα, Χατζισαφί, Μουκουντί, Ρότα, Σιμάνσκι (60′ Γιόνσον), Πινέδα (61′ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (62′ Άμραμπατ), Τσούμπερ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (62′ Μπίσεσβαρ), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (62′ Βιερίνια), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (85′ Τζίμας), Μπράντον

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected