Κατηγορίες
Αθλήματα

Επέστρεψε στους τίτλους η Σβιτολίνα (vid)

H Ελίνα Σβιτολίνα ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Internationaux de Strasbourg επικρατώντας της Ρωσίδας Άννα Μπλίνκοβα με 6-2, 6-3 μετά από έναν τελικό που κράτησε μία ώρα και 34 λεπτά. 

Για την πρώην Νο3 του κόσμου αυτός ήταν ο 17ος τίτλος στην καριέρα της, αλλά και ο πρώτος από τη στιγμή που έγινε μαμά, με τον τελευταίο της τίτλο WTA να είναι το καλοκαίρι του 2021 στο Σικάγο. 

Όπως αναφέρει το tennis24, με αυτή τη νίκη η Ουκρανή συνέχισε το σερί της σε τουρνουά WTA 250 φτάνοντας τις 10 νίκες σε ισάριθμούς τελικούς, ενώ αυτός ήταν ο 6ος χωμάτινος τίτλος σε 250άρι τουρνουά σε 6 τελικούς. 

Επίσης έγινε η 5η παίκτρια με wild card που κατακτά το συγκεκριμένο τουρνουά, μετά από τις Αντζελίκ Κέρμπερ (2022), Σαμάνθα Στόσουρ (2017, 2015), Μαρία Σαραπόβα (2010) και Στέφι Γκραφ (1997).

Να σημειωθεί ότι η Σβιτολίνα στην ομιλία της ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει τα κέρδη της από το τουρνουά για την υποστήριξη της ανθρωπιστικής βοήθειας για τα παιδιά της Ουκρανίας. 

“Θα ήθελα να μοιραστώ αυτόν τον τίτλο με την Ουκρανία, την πατρίδα μου.”, είπε. “Το χρηματικό έπαθλο από αυτό το τουρνουά θα πάει στα παιδιά της Ουκρανίας το οποίο είναι πολύ σημαντικό αυτή τη δύσκολη στιγμή.”

Αγωνιστικά η Σβιτολίνα χρειάστηκε 3 break στο 1ο set τα οποία και βρήκε εκμεταλλευόμενη την άσχημη μέρα που βρέθηκε το service της Μπλίνκοβα, παίρνοντας προβάδισμα με 5-2, για να κλείσει αμέσως μετά το set με 6-2 κάνοντας το 1-0.

Παρόμοια κυμάνθηκε και το 2ο set του τελικού με την Σβιτολίνα να παίρνει τα πρώτα 3 games σπάζοντας δις το service της αντιπάλου της, η οποία στη συνέχεια πήρε πίσω το ένα από τα δύο break μειώνοντας σε 3-1. 

Ακολούθησε ένα break για την κάθε φιναλίστ (4-2), με το καθοριστικό break να έρχεται στο 9ο game από την Σβιτολίνα η οποία σφράγισε τη νίκη και τον πρώτο τίτλο ως μητέρα. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected