Super League 2

Τι αλλάζει στη νέα Super League 2 : Οι δύο όμιλοι και οι Β ομάδες που θα υποβιβάζονται

Νέα δεδομένα θα υπάρχουν τις δύο επόμενες σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου της διοργανώτριας, Πέτρου Μαρτσούκου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη οι ΠΑΕ της SL2 αποδέχτηκαν τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει η ΚΥΑ, προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων.

Υπενθυμίζεται ότι αυτές αφορούν στη χρηματοδότηση ΑΑΕ που διαθέτουν Πιστοποιητικό Συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και δεν εμπλέκονται σε αναφορές της Sportradar. Για όσες ΑΑΕ εμπλέκονται σε αναφορές, η χρηματοδότησή τους αναστέλλεται έως ότου η ΕΠΑΘΛΑ να τις εξετάσει και να συντάξει Πόρισμα. Η αναστολή χρηματοδότησης παραμένει εφόσον το πόρισμα της ΕΠΑΘΛΑ προωθηθεί για περαιτέρω διερεύνηση από τον Αθλητικό Εισαγγελέα και την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Την ίδια ώρα, το πρωτάθλημα της νέας σεζόν (2023/2024) θα διεξαχθεί με 26 ομάδες, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 13. Συνολικά από τη Super League 2 στη Γ’ Εθνική θα υποβιβαστούν 10 ομάδες, 5 από τον όμιλο του Βορρά και άλλες 5 από τον όμιλο του Νότου.

Αντίστοιχα όπως και φέτος οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες των Ομίλων θα ανέβουν απευθείας στη Super League 1.

Επίσης, σύμφωνα και με την περσινή προκήρυξη, από τη νέα σεζόν θα υποβιβάζονται και οι Β ομάδες (ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ), εφόσον βεβαίως τερματίσουν στην τελευταία 5άδα του ομίλου στον οποίο θα συμμετέχουν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected