Γ Εθνική / Τοπικά

Τον βαθμό στο 90+4′ ο Αιολικός, “άγγιξε” μια σπουδαία νίκη ο Γιούχτας

Κοντά σε μία σπουδαία νίκη έφτασε ο Γιούχτας, αλλά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αιολικός ισοφάρισε από τα 11 βήματα!

Η ομάδα της Κρήτης κρατούσε ένα τρίποντο το οποίο του έδινε μεγάλο αβαντάζ ανόδου στη Super League 2, όμως στο τέλος αποχώρησαν από τη Μυτιλήνη με τον βαθμό της ισοπαλίας. Η υπόδειξη του διαιτητή Αλαφογιάννη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων της ομάδας των Αρχανών.

Από την άλλη πλευρά, οι “κυανόλευκοι” έχασαν το προβάδισμα που απέκτησαν στην αρχή και βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο δεν υπέστησαν την ήττα που θα τους έφερνε σε ακόμη πιο δύσκολη σχέση όσον αφορά την βαθμολογία των μπαράζ ανόδου.

Το φιλμ

Μόλις στο 9ο λεπτό, το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους. Ο Τζανής ανέτρεψε τον Ντινιωτάκη, και ο ρέφερι Αλαφογιάννης υπέδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πλατέλλας που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0, από νωρίς στο παιχνίδι. Το γκολ αυτό, «ξύπνησε» για τα καλά τον Γιούχτα, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες στη συνέχεια.

Η «αρχή» έγινε στο 20’ με τον Βρεττό να μην μπορεί να «νικήσει» τον Μουζάκη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Αιολικού σε απόκρουση. Στο 25’ ο Γιούχτας βρήκε δίχτυα με τον Ροβίθη, ενώ στο 40’ χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον έμπειρο φορ, αλλά η προσπάθειά του ήταν άστοχη.

Στο 42’ και στο 45’ οι Αρχανιώτες έχασαν δύο ακόμη ευκαιρίες, η πρώτη με τον Ροβίθη, ενώ στο 45’ ο Αζίζι πλάσαρε αλλά ο Μουζάκης απέκρουσε.

Στην επανάληψη, ο Γιούχτας μπήκε δυνατά και ανέτρεψε το εις βάρος του σκορ στο 55’ με τον Νεκτάριο Αζίζι που έκανε το 1-2, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βρεττός απείλησε, αλλά οι αμυντικοί πρόλαβαν έβαλαν την κόντρα και απομάκρυναν σε κόρνερ.

Στο φινάλε και ενώ ο Γιούχτας ήταν αγκαλιά με τη νίκη, ο Αιολικός κέρδισε πέναλτι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μακρή να “λυτρώνει” τους γηπεδούχους!

Συνθέσεις

Αιολικός (Δημήτρης Παπασπύρου) : Μουζάκης, Αρναούτογλου, Γκανσιέρ, Κανελλόπουλος, Ποτουρίδης, Νάστος, Ντινιωτάκης, Πλατέλλας, Στεφάνοβιτς, Άνθης, Μακρής (ενημερώνονται οι αλλαγές…)

Γιούχτας (Νίκος Σουργιάς) : Χρήστου, Γιαλούσης, Ρουσσάκης, Τζανής, Κίσσας, Κοντογιάννης, Ροβίθης, Ψαρράς (70′ Αργκιλέσι), Αζίζι (70′ Γκίνη), Βρεττός, Δωματάς (75′ Δασκαλάκης)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Καμπανιακός 4 2 1 1 5 3 2 7
2 Κοζάνη 4 2 0 2 5 3 2 6
3 Τηλυκράτης 4 1 2 1 4 4 0 5
4 Γιούχτας 4 1 2 1 5 6 -1 5
5 Αιολικός 4 1 1 2 4 7 -3 4

*με στοιχεία από το Grandsport.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected