Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Μεγάλες στιγμές στην Ορεστιάδα, στη Γ Εθνική ο Ορέστης!

Η Ορεστιάδα θεωρείται η πιο νέα ελληνική πόλη, καθώς δημιουργήθηκε αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Λοζάνης το 1923.

Φέτος η πόλη γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας και τα γιορτάζει με το καμάρι της, τον Ορέστη, όχι απλά να αναδεικνύεται πρωταθλητής Έβρου για 11η φορά στην ιστορία του αλλά και να επιστρέφει στην Γ’ Εθνική μετά από ένα τέταρτο του αιώνα.

Ήταν την σεζόν 1997-1998, κατά την διάρκεια της οποίας κληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδος και έπαιξε έτσι τους σημαντικότερους ίσως αγώνες της ιστορία του, όταν η ομάδα του Ορέστη μετά από τρεις επιτυχείς σεζόν στην Γ’ Εθνική, δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία. Συγκεντρώνοντας 33 βαθμούς σε 28 αγώνες του Βορείου Ομίλου, υποβιβαζόταν στην τότε Δ’ Εθνική μαζί με Αναγέννηση Άρτας, Απόλλωνα Λάρισας, Αγροτικό Αστέρα, Τύρναβο και τον Ορφέα Αλεξανδρούπολης.

Έκτοτε ο Ορέστης δεν είχε καταφέρει να σηκώσει και πάλι κεφάλι. Σχεδόν αμέσως υποβιβάστηκε στο τοπικό της ΕΠΣ Έβρου και μπορεί στο διάστημα του 21ου αιώνα να έχει κατακτήσει πέντε φορές το πρωτάθλημα, ποτέ όμως δεν κατάφερε να κάνει το άλμα για πιο μεγάλα σαλόνια εθνικών κατηγοριών. Και ακόμα και όταν το κατάφερε πριν τέσσερα χρόνια, δεν αποδέχθηκε αυτήν την άνοδο καθώς δεν υπήρχε το διοικητικό σχήμα που να μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες και τα έξοδα παρουσίας της ομάδας στη Γ Εθνική.

Το 2019 μπορεί να μην είναι μακρινό, όμως το πάθημα έγινε μάθημα και έτσι ο Ορέστης πιο ώριμος και πιο έμπειρος, κερδίζοντας τον Άρη Πετεινού το απόγευμα της Κυριακής, απολαμβάνει πλέον την κορυφή της βαθμολογίας του ειδικού πρωταθλήματος των μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ, κυρίως όμως απολαμβάνει την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου στην Γ’ Εθνική. 25 χρόνια ήταν πολλά…

Μετά το φινάλε της αναμέτρησης με τον Άρη Πετεινού (1-0) στο Εθνικό Στάδιο Ορεστιάδας, στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι το οποίο περιλάμβανε και την φιέστα με απονομή κυπέλλου και μεταλλίων για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου που δεν είχε γίνει. Το πρωτάθλημα αυτό ήταν το 12ο στην ιστορία του Ορέστη.

Το γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Ανδρεάδης στο 41ο λεπτό, ενώ βασικός ήταν για ακόμη ένα παιχνίδι ο Αλέξανδρος Ζούρκος, με καταγωγή από τη Νάουσα.

Συνθέσεις

Ορέστης Ορεστιάδας (Παναγιώτης Μυλωνάς): Δουλούδης, Ζούρκος, Ασπιώτης, Θέμελης, Πετρόπουλος (48′ Κομεσίδης), Λαζαρίδης (48′ Τζελέπης), Ανδρεάδης, Καπουσούζης (65′ Χρηστούδης), Σταματόπουλος (63′ Κυρκούσης), Κοτζά (63′ Μαμρικισβίλι), Χριστοφορίδης

Άρης Πετεινού (Τάσος Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Σαρηγιαννίδης, Μελισσόπουλος (70′ Χασανκήλ Εμρέ), Χριστοφορίδης, Εφέντη, Μετεντζίδης, Τυριάκης, Κουτσομιχάλης, Πουτακίδης (56′ Χριστοδούλου), Μαλαδένης (33′ Θωμαΐδης), Τουρατζίδης (70′ Κασσίδης)

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ορέστης Ορεστιάδας 5 3 2 0 6 0 6 11
2 Νίκη Ευκαρπίας 5 3 1 1 9 2 7 10
3 Άρης Πετεινού 5 3 0 2 9 4 5 9
4 Δόξα Βώλακα 5 3 0 2 8 7 1 9
5 Ηρακλής Αμμουδιάς 5 1 2 2 5 6 -1 5
6 Ορφέας Ελευθερ. 5 1 2 2 4 8 -4 5
7 Δόξα Ν.Σιδηροχωρίου 6 0 1 5 2 16 -14 1

*με στοιχεία από thrakisports.gr και sportsaddict.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected