Κατηγορίες
Διάφορα - Συνεργάτες

Ο τελικός του Conference League LIVE στο “Barok”Coffee-Bar!

Η ημέρα του δεύτερου ευρωπαϊκού τελικού έφτασε. Φιορεντίνα και Γουέστ Χαμ θα «μονομαχήσουν» απόψε (22:00) στην «Fortuna Arena» της Πράγας και θα διεκδικήσουν το Conference League στον δεύτερο τελικό της… σύντομης ιστορίας του τουρνουά.

Το Barok“Coffee-Bar γίνεται ξανά ο πόλος έλξης των ποδοσφαιρόφιλων και ήδη ξεκίνησαν τα τηλέφωνα για να κλείσουν θέση στον αποψινό (22.00) μεγάλο τελικό!

Το τρόπαιο της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA θα διεκδικήσουν δυο ομάδες που έχουν… δεκαετίες να σηκώσουν τρόπαιο. Τελευταίος τίτλος των Σφυριών ήταν το FA Cup του 1980 και οι Βιόλα έχουν να πανηγυρίσουν κούπα από το Coppa Italia του 2001. Αμφότερες έχουν να πάρουν ευρωπαϊκό από τα ’60s.

H Φιορεντίνα μετά την εντυπωσιακή ανατροπή και την πρόκριση μέσα στην έδρα της Βασιλείας επέστρεψε σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 33 χρόνια. Η ομάδα της Φλωρεντίας θα γίνει η πρώτη ομάδα με συμμετοχή σε τελικό κάθε μιας εκ των τεσσάρων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το 1957 έδωσε το «παρών» στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ το 1961 και 1962 έφτασε ως το τέλος του Κυπέλλου Κυπελλούχων, εκεί όπου νίκησε τη Ρέιντζερς και ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα. Το 1990 κατέγραψε παρουσία σε τελικό Κυπέλλου UEFA, γνωρίζοντας την ήττα από τη Γιουβέντους και σε λίγο καιρό θα προσθέσει και επίσημα στη… συλλογή της και παρουσία σε τελικό Conference League.

Από την πλευρά της η Γουέστ Χαμ με δυο νίκες απέκλεισε την Άλκμααρ των Παυλίδη – Χατζηδιάκου και θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελικό έπειτα από 47 χρόνια. Το 1965 οι Λονδρέζοι νίκησαν στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων την Μόναχο 1860 με 2-0 και σήκωσαν τον μοναδικό ευρωπαϊκό τους τίτλο. Τα Σφυριά αγωνίστηκαν σε ευρωπαϊκό τελικό και το 1976, όμως έχασαν από την Άντερλεχτ με 4-2 και πάλι για το Κύπελλο Κυπελλούχων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected