Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Μπόουεν στο 90′ έστειλε το Conference στο Λονδίνο! (vid)

Φινάλε ακατάλληλο για…καρδιακούς στο Eden Arena της Βουδαπέστης!

Η Γουέστ Χαμ είναι η νέα κάτοχος του Conference League, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με γκολ σαν…buzzer beater και συγκεκριμένα στο 90ο λεπτό. “Δράστης” ο Τσάροντ Μπόουεν, ο οποίος πήρε την ασίστ του Πακετά και δεν είπε “όχι” για ένα ιδανικό τελείωμα!

Όπως μπορεί εύκολα να φανταστεί κανείς, ακολούθησε πανδαιμόνιο από τους φίλους της Γουέστ Χαμ, οι οποίοι ξέσπασαν από χαρά και με τη λήξη του αγώνα, πανηγύρισαν με την ψυχή τους τον δεύτερο Ευρωπαϊκό τίτλο της ομάδας, μετά το Uefa Cup τη σεζόν 1964/65.

Ο Μπενραχμά με πέναλτι είχε ανοίξει το σκορ στο 62’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μποναβεντούρα είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

To φιλμ

Μπάλα και χώρο στη Φιορεντίνα στο ξεκίνημα έδωσε η Γουέστ Χαμ, με σκοπό να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Οι «βιόλα» πήγαιναν το ματς σε σετ-παιχνίδι, αφού έχουν γενικότερα ως ομάδα υψηλό ποσοστό κατοχής συνολικά στη σεζόν και τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο. Παρόλα αυτά δεν έβρισκε τους κατάλληλους χώρους, με τα «σφυριά» από τη μεριά τους να έχουν όλη και όλη μια καλή τελική με σουτ του Ράις εκτός περιοχής. Το ματς ήταν σκληρό, λογικό εν μέρει αφού διακυβευόταν ένα τρόπαιο, αλλά ο Ντελ Θέρο Γκράντε έβγαλε μόλις μία κάρτα στο 45λεπτο και αυτή ήταν για θέατρο του Μπενραχμά.

Στο 34ο λεπτό ο τελικός του Conference League θύμισε… τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, αφού οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ πέταξαν ποτήρια και έναν αναπτήρα στον Μπιράγκι που θέλησε να εκτελέσει το κόρνερ από τα δεξιά, με αποτέλεσμα ο αρχηγός της Φιορεντίνα να βγει αιμόφυρτος και να του δεθεί το κεφάλι. Ο ρυθμός ήταν αργός, η σκοπιμότητα μεγάλη από τις δύο ομάδες και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν και η μεγαλύτερη ως τότε. Διότι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων και μετά τη σέντρα του Γκονζάλες, ο Κουαμέ πάτησε γερά, πήρε την κεφαλιά αλλά στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα βρήκε στο δεξί δοκάρι, με τον Γιόβιτς να σκοράρει στην επαναφορά αλλά να είναι εκτεθειμένος και το 0-0 να παραμένει.

Με αλλαγή για τη Φιορεντίνα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Ιταλιάνο να ρίχνει τον Καμπράλ αντί του Γιόβιτς. Ο ρυθμός άρχισε να ανεβαίνει, οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν πιο ανοιχτά και να ψαχτούν για το γκολ, το οποίο ήρθε λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας. Για την ακρίβεια σε εκείνο το διάστημα χρειάστηκε να πάει ο Ντελ Θέρο Γκράντε για να κάνει on field review, δείχνοντας σωστά την άσπρη βούλα σε χέρι του Μπιράγκι. Εκεί απ’ όπου ο Μπενραχμά με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε στην απέναντι γωνία τον Τερατσάνο για να γράψει το 1-0 στο 62’.

Η χαρά των Λονδρέζων κράτησε μόλις ένα πεντάλεπτο, αφού μετά από μπαλιά του Άμραμπατ, ο Γκονζάλες έσπασε με το κεφάλι στον Μποναβεντούρα και αυτός με εξαιρετικό σκαστό τελείωμα εκτέλεσε τον Αρεολά για να φέρει το σκορ στα ίσα στο 67ο λεπτό. Η Φιορεντίνα πήρε ψυχολογία και ώθηση, ο Σαπονάρα που μπήκε στο γήπεδο έκανε πιο κινητική επιθετικά την ομάδα του και στο 72’ οι «βιόλα» άγγιξαν την ανατροπή. Με τον Καμπράλ να βάζει πλάτη τον Κερέρ και να σπάει ιδανικά στον Μαντράγκορα, ο οποίος πλάσαρε με τη μία αλλά δεν βρήκε για λίγο εστία.

Το ματς είχε γίνει run & gun, οι δύο ομάδες έψαχναν με… μανία το γκολ αλλά η Φιορεντίνα έδειχνε να είναι πιο κοντά. Και πλήρωσε την αφέλειά της στο φινάλε, όταν έπαιξε με την άμυνα στη σέντρα και ο Πακετά με απίθανη κάθετη την… τρύπησε, βγάζοντας τον Μπόουεν απέναντι στον Τερατσάνο ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να τον εκτελέσει για το 2-1. Στα επόμενα 8 έξτρα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα παρά την προσπάθεια των «βιόλα», με τη Γουέστ Χαμ να σηκώνει το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1965.

Συνθέσεις

Φιορεντίνα (Βιτσέντζο Ιταλιάνο) : Τερατσιάνο, Μπιράγκι, Ντοντό, Ρανιέρι (84′ Χούλιο), Μιλένκοβιτς, Μαντράγκορα (90+3′ Μπαράκ), Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Κουάμε (62′ Σαπονάρα), Νικολάς Γκονζάλες, Γιόβιτς (46′ λ.τ. Καμπράλ)

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες) : Αρεολά, Παλμιέρι, Κουφάλ, Αγκέρντ, Ζουμά (61′ λ.τ. Κέρερ), Ράις, Σούτσεκ, Μπενραχμά (76′ Φορνάλς), Μπόουεν, Πακετά, Αντόνιο (90+4′ Ογκμπόνα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected