Κατηγορίες
Super League 1

Ξανά σε τελικό U17 ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Άρη

Ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό της Super League U17, επικρατώντας με 2-0 του Άρη στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Κώστα Καζάνα πήρε για μια ακόμη τη χρονιά την πρόκριση σε έναν μεγάλο τελικό, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα που διεξάγεται αυτή την ώρα, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Ολυμπιακού ήρθε στο 5ο λεπτό, με τον Λίγδα, όπου κατέβασε την ψηλή μπαλιά και με σουτ ανάγκασε τον Κουτρουλίδη να διώξει σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Λιατσικούρας πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, αλλά η μπάλα πέρασε οριακά εκτός.

Στα πρώτα λεπτά ο Άρης έδειξε πολύ καλή αμυντική εικόνα, με την ομάδα του Κώστα Καζάνα να αμύνεται σωστά και να κόβει κάθε απειλή των, τυπικά, φιλοξενούμενων.

Στο 13ο λεπτό, ο Τουφάκης πήρε την πάσα και έψαξε το σουτ από μακριά, με τον κίπερ του Άρη να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 22ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε μια ωραία ανάπτυξη από τα αριστερά με τους Πνευμονίδη, Λίγδα και Λιατσικούρα, με την μπάλα να φτάνει στον τρίτο, που πλάσαρε χαμηλά και τον Κουτρουλίδη να κάνει ακόμη μια μεγάλη απόκρουση.

Η πρώτη τελική για τον Άρη ήρθε στο 26ο λεπτό με τον Καραμανλή, που πήρε τη μπάλα στην περιοχή, γύρισε το κορμί του και σούταρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Κωστούλας έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και σούταρε με ωραίο γυριστό σουτ, με τον κίπερ του Άρη να μπλοκάρει ξανά.

Στο 35ο λεπτό ο Λίγδας έκανε ένα μεγάλο Fair Play, όταν ο νεαρός Μαγής πήρε την μπάλα, έπεσε στον αγωνιστικό χώρο με ενοχλήσεις στο γόνατο και τότε ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, αντί να πάρει τη μπάλα και να βγει τετ α τετ, προτίμησε να πετάξει την μπάλα έξω. Έτσι ο διαιτητής κάλεσε αμέσως τους γιατρούς, με τα ιατρικά τιμ και των δύο ομάδων να τρέχουν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στον νεαρό αμυντικό.

Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα, ο Μαυρογενίδης διαμαρτυρήθηκε για το ότι η ομάδα του Άρη δεν έκανε Fair Play, μετά το περιστατικό με τον νεαρό Μαγή, με τον Κώστα Καζάνα να φωνάζει στον Σεβαστίδη να πετάξει τη μπάλα έξω, για να τηρηθεί το Fair Play.

Στο 44′ ο Πνευμονίδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και σούταρε δυνατά, με τον Κουτρουλίδη να σώζει ξανά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κωστούλας μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον κίπερ, ωστόσο κέρδισε το πέναλτι, για ανατροπή. Ο Μουζακίτης έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 του Ολυμπιακού.

Στο 53′ ο Μουζακίτης κέρδισε ένα μακρινό φάουλ και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον νεαρό Κουτρουλίδη, με την μπάλα να περνάει οριακά εκτός. Ένα λεπτό αργότερα ο Πνευμονίδης βρέθηκε απέναντι από τον “κίτρινο” κίπερ, προσπάθησε να πασάρει στον Κωστούλα, ωστόσο ο Σεβαστίδης έβαλε το πόδι του και έκοψε τη μπάλα προ κενής εστίας.

Στο 63’ ο Βέργας πήρε την μπάλα, “άδειασε” δυο αντιπάλους και βρήκε τον χώρο για το σουτ, με την μπάλα να αλλάζει πορεία και να καταλήγει σε κόρνερ.

Στο 66′ ο Κωστούλας πρόλαβε τον κίπερ του Άρη, πήρε την κεφαλιά σε σέντρα, σκόραρε, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε για οφσάιντ. Έξι λεπτά αργότερα ο Τουφάκης έκλεψε την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή και αφού βρίσκει χώρο, σουτάρει, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Στο 74′ ο Τουφάκης πήρε ξανά τη μπάλα και αφού την κράτησε αρκετά, βρέθηκε κατά μέτωπο με τον Κουτρουλίδη, που πλάσαρε, με τον ταλαντούχο τερματοφύλακα του Άρη να αποκρούει με τα πόδια.

Στο 82ο λεπτό ο Κωστούλας κατάφερε να κάνει το 2-0, όταν ο Τουφάκης πλάσαρε αδύναμα, αλλά ο νεαρός άσος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και πέρασε τον αντίπαλο κίπερ για να πλασάρει σε κενή εστία.

Ο Ολυμπιακός, λίγο πριν το φινάλε, είχε μια καλή στιγμή με τον Δαρβίρα, αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ, αφού το πλασέ του βρήκε σε αντίπαλο.

Συνθέσεις

Άρης (Κώστας Καζάνας) : Κουτρουλίδης, Πείτσης, Καραγκεβρούβης (64′ Ρούτσης), Μαγής (39′ Σεβαστίδης), Κούλα (76′ Σιταράς), Κουκίδης, Χαρούπας (76′ Τότσικας), Χατζόπουλος, Καραμανλής (64′ Γεωργίου), Δημητρακόπουλος, Βέργας

Ολυμπιακός (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Κουράκλης, Σουλανιάκου, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος, Μουζακίτης, Λίγδας (62′ Δαρβίρας), Λιατσικούρας (85′ Κτένας), Κωστούλας (85′ Σούφκας), Τουφάκης (85′ Πλειώνης), Πνευμονίδης (77′ Φίλης)

*με στοιχεία από το talentabout.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected