Αθλήματα

Ελληνίδα η διαιτητής στον τελικό του Ρολάντ Γκαρός!

Το ελληνικό τένις πριν την εποχή Τσιτσιπά-Σάκκαρη, είχε άλλη μία σπουδαία εκπρόσωπο και εκτός court. Ο λόγος για την Εύα Ασδεράκη, μία εκ των κορυφαίων διαιτητών τένις στον κόσμο διευθύνει το παιχνίδι που θα κρίνει την κούπα στο ταμπλό των γυναικών του Roland Garros.

Στις 16:00 η Ίγκα Σβιόντεκ διεκδικεί τον τρίτο της τίτλο στο Roland Garros, απέναντι στην Καρολίνα Μούχοβα που ζει το παραμύθι της, καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα της θα παίξει σε τελικό grand slam. Ο αγώνας θα έχει και ελληνικό «χρώμα» αφού umpire θα είναι η Εύα Ασδεράκη.

Γεννημένη τον Ιανουάριο του 1982 στην Χαλκίδα σταμάτησε γρήγορα την πορεία της στο τένις και αποφάσισε να ασχοληθεί με το διαιτητικό κομμάτι. Ξεκίνησε ως επόπτρια γραμμών το 1997 βοηθώντας σε ένα τοπικό τουρνουά και το 2000 στην Αθήνα διαιτήτευσε τον πρώτο της αγώνα, σε τουρνουά 10.000 δολαρίων αφού πρώτα πήρε στην Θεσσαλονίκη το σήμα της. Η πρώτη διεθνής παρουσία το 2000 στο Ισραήλ και το πρώτο της WTA Tour event, το 2001 στη Ντόχα. Γρήγορα αναρριχήθηκε στην λίστα της ITF και σπουδάζοντας διαιτησία για 8 χρόνια στο Λουξεμβούργο, έφτασε στα μισά των σπουδών της (2005) να διαιτητεύει αγώνα στο Wimbledon.

Η Ελληνίδα διαιτητής διευθύνει αυτή την ώρα το Ίγκα Σβιόντεκ – Καρολίνα Μούχοβα (16.00) και στην 7η παρουσία της σε αγώνα top επιπέδου θα γράψει Ιστορία, αφού θα γίνει η πρώτη που διαιτητεύει τελικούς σε όλα τα Grand Slams!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected