Αθλήματα

Επιστροφή Κυριαζή σε κορυφαίες επιδόσεις

(φωτ. ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Γιάννης Κυριαζής μόλις στο δεύτερο αγώνα του στη σεζόν επέστρεψε σε επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου. Ο αθλητής σημείωσε 82,17 μ. στην τρίτη του προσπάθεια και κατάφερε να δείξει τις εξαιρετικές του δυνατότητες και να βάλει τις βάσεις για την επιστροφή σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ο αθλητής επέστρεψε και πάλι στις προσπάθειες πάνω από το φράγμα των 80,00 μέτρων, που είναι ικανές να τον βάλουν και πάλι ανάμεσα στους κορυφαίους του αγωνίσματος.

Ο αθλητής του Θωμά Κυριαζή επέλεξε να κάνει τρεις βολές και να ολοκληρώσει τον αγώνα του, καθώς ακόμη δεν έχει επανέλθει στο απόλυτο από τον τραυματισμό στον προσαγωγό που τον έστειλε πέρυσι στο χειρουργείο. Ο Κυριαζής με τη σημερινή του επίδοση είναι ο 8ος αθλητής φέτος στην Ευρώπη και ένας από εκείνους που θα διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

“Είμαι ικανοποιημένος με τη σημερινή επίδοση. Θέλω να βρω το ρυθμό μου, είναι γρήγορες οι ταχύτητες στο αγώνισμα, χρειάζομαι λίγη δουλειά, ωστόσο είμαι σε καλό δρόμο. Ο επόμενος αγώνας είναι το Ευρωπαϊκό Ομάδων, είμαι χαρούμενος που επιστρέφω εκεί. Είναι όμορφο να μετέχεις σε τέτοιους αγώνες. Θέλω να συμμετάσχω στο Παγκόσμιο πετυχαίνοντας είτε το όριο, είτε μέσω ranking”, είπε ο Γιάννης Κυριαζής.

Ο Κώστας Μυλωνάς ήταν δεύτερος με 73,19 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ και ο Αλέξανδρος Γρηγοριάδης τρίτος με 67.56 μέτρα. Ο αθλητής την Δράμα ξεπέρασε το ρεκόρ, καθώς είχε 67,44 μ. και σημείωσε – για δεύτερη φορά φέτος – επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ20.

Πολύ καλός αγώνας έγινε στη σφαιροβολία των Γυναικών με δύο νέες αθλήτριες να διεκδικούν τη νίκη. Πρώτη ήταν η περσινή πρωταθλήτρια, Μαρία Μαγκούλια με 15,20 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Πολύ καλό αγώνα έκανε η Μαρία Ανδρεάδη, που ήταν δεύτερη με 15,00 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ. Η αθλήτρια έδειξε να βρίσκει το ρυθμό της ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, που είναι ο μεγάλος της στόχος στη σεζόν. Τρίτη στο σημερινό αγώνα ήταν η Αναστασία Ντραγκομίροβα με 14,51 μέτρα.

Ο Κύπριος Γιώργος Κονιαράκης ήταν νικητής στη δισκοβολία με 57,78 μ., καλή παρουσία από τον Ραφαήλ Ζαχαριά με 55,64 μ. και τον Ιάσων Θανόπουλο που ήταν τρίτος με 54,19 μέτρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected