Ποδόσφαιρο Κόσμος

Και τη νέα σεζόν στη Serie A η Βερόνα, υποβιβάστηκε η Σπέτσια του Δημήτρη Νικολάου

Μεγάλη εμφάνιση από τη Βερόνα στο Mapei, που της δίνει το εισιτήριο παραμονής στη Serie A!

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι επικράτησαν 3-1 στο μπαράζ της Σπέτσια σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και έριξαν την ομάδα του Δημήτρη Νικολάου (βασικός σε όλο το ματς) στη δεύτερη κατηγορία.

Το ξεκίνημα του αγώνα μάλιστα στο ουδέτερο «Mapei Stadium» αποδείχθηκε ιδανικό για τους τυπικά φιλοξενούμενους, αφού μόλις στο 5΄ο Φαραόνι φρόντισε να ανοίξει το σκορ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Αμπαντού ισοφάρισε για τη Σπέτσια για να φέρει το ματς στα ίσα, όμως στη συνέχεια πήρε το όπλο του ο… Ενγκογκέ για να γράψει το 3-1 μέσα σε 12 λεπτά (26΄, 38΄).

Στο 68΄η Σπέτσια είχε μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς όταν ο Φαραόνι αποβλήθηκε για χέρι μέσα στην περιοχή, όμως ο Ενζολά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από το σημείο του πέναλτι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα, με τη Βερόνα να παίρνει μια κομβική νίκη που την κράτησε στα «σαλόνια» της Serie A.

Μαζί της στη Serie A της νέας σεζόν θα βρίσκεται και η Κάλιαρι του Χρήστου Κουρφαλίδη, η οποία νίκησε τη Μπάρι και επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία έπειτα από απουσία ενός έτους. Το “χρυσό” γκολ πέτυχε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λεονάρντο Παβολέτι.

Συνθέσεις

Σπέτσια (Λεονάρντο Σέμπλιτσι) : Ντραγκόφσκι, Νικολάου, Βισνιέφσκι (53′ Βέρντε), Αμπαντού, Ρέκα, Φερέρ (83′ Αγουδέλο), Μπουράμπια, Ζουρκόφσκι (65′ Κοβαλένκο), Εσπόζιτο (83′ Τσίποτ), Ενζολά, Σομουρόντοφ

Βερόνα (Μάρκο Τσαφαρόνι) : Μοντιπό, Νταβίντοβιτς (59′ Καμπάλ), Μανιάνι (85′ Κόπολα), Χιέν, Ντεπάολι, Φαραόνι, Σουλεμάνα, Ταμέζε, Λάζοβιτς (59′ Βέρντι), Ενγκογκέ (76′ Τερατσιάνο), Τζούριτς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected