Basket

NBA : Πρωταθλητές οι Nuggets του τεράστιου Νίκολα Γιόκιτς (vid)

Οι Ντένβερ Νάγκετς αναδείχθηκαν πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο ΝΒΑ, με 4-1 νίκες απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ.

Οι «σβόλοι» κέρδισαν και στον πέμπτο τελικό των φετινών πλέι οφ του «μαγικού κόσμου», με 94-89 τους Μαϊάμι Χιτ στην «Ball Arena», και πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο τους τον τίτλο.

Ο Νίκολα Γιόκιτς, που αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών, ηγήθηκε και πάλι των γηπεδούχων με 28π., δεκαέξι ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Ο Μάικλ Πόρτερ Τζ. τελείωσε με 16π. και δεκατρία ριμπάουντ, ο Τζαμάλ Μάρεϊ με 14π., οκτώ ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ και ο Κεντάβιους Κάλντουελ Ποπ με 11π. Στα χαμηλά έμεινε ο Άαρον Γκρόντον (4π. με 1/6 σουτ εντός παιδιάς, εφτά ριμπάουντ), όπως και ο Μπρους Μπράουν (10π. με 4/14 σουτ, έξι ριμπάουντ).

Άστοχος ήταν ο Τζίμι Μπάτλερ, για τους εκπροσώπους της Φλόρντα. Είχε μεν 21π., αλλά με 5/18 σουτ εντός παιδιάς, μαζί με τρία ριμπάουντ, πέντε ασίστ και τρία κλεψίματα.

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο έκανε double double με 20π. και δώδεκα ριμπάουντ, ο Κάιλ Λάουρι τελείωσε με 12π. και εννέα ριμπάουντ και ο Μαξ Στρους με άλλους 12π. και οκτώ ριμπάουντ. Ο Γκέιμπ Βίνσεντ περιορίστηκε στα 3/13 σουτ (6π., τρεις ασίστ). Οι Μαϊάμι Χιτ μπήκαν στα πλέι οφ μέσω των πλέι ιν, κατέκτησαν τον τίτλο στην Ανατολή, αλλά στους τελικούς έπεσαν πάνω στους ασταμάτητους «σβόλους» και τον τρομερό Σέρβο σέντερ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected