Κατηγορίες
Διάφορα

Τραγωδία : Πρώην συμβασιούχος του Δήμου Πατρέων αυτοκτόνησε λίγη ώρα μετά το “όχι” του δικαστηρίου για επιστροφή στη δουλειά του

Πρώην συμβασιούχος του Δήμου Πατρέων, πατέρας δύο παιδιών και άνεργος που διεκδικούσε την επαναπρόσληψή του και είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα μαζί με άλλους 49 εργαζόμενους, αυτοκτόνησε λίγη ώρα μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κι αφού πληροφορήθηκε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα ήταν μάλλον απορριπτική.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, έπεσε στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, βάζοντας τέλος στην ζωή του. Εργαζόταν παλαιότερα και ως τεχνικός τηλεόρασης και είχε καταφύγει με την υποστήριξη του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων «H Ένωση» με άλλους συναδέλφους στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, καθώς μετά την παρατεταμένη ανεργία αναζήτησε και βρήκε περιστασιακή εργασία στον Δήμο Πατρέων από τον οποίο και πάλι στην συνέχεια απολύθηκε με την λήξη της σύμβασης.

Την προσφυγή των συμβασιούχων στα δικαστήρια στήριξαν με ψήφισμά τους όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ωστόσο η δημοτική αρχή αρνείτο την επαναπρόσληψη επικαλούμενη οικονομικά θέματα

Συνάδελφοί του καθώς και ο επικεφαλής της ΕΝΩΣΗΣ και μέλος της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργοπουλος, ο οποίος ήταν στα δικαστήρια εκτιμούν ότι η αυτοκτονία του συμβασιούχου έγινε μετά την γνωστοποίηση της δυσάρεστης για τους εργαζόμενους, τροπής που είχε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων χθες και της απορριπτικής απόφασης που όντως ανακοινώθηκε αργότερα.

Η υπόθεση εκδικαζόταν στο Λασίθι Κρήτης απουσία της δημοτικής αρχής της Πάτρας της οποίας οι δικηγόροι ζήτησαν την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, αντιδικώντας με τους συμβασιούχους.

O Δ. Καραγεωργόπουλος αναφέρει:

“Πόσο κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές κύριε Δήμαρχε Πατρέων; Λιγότερο ή περισσότερο από ένα αεροπορικό εισιτήριο για τη Νεάπολη Λασιθίου; Χθες, 50 άνθρωποι σας χρειάζονταν συμπαραστάτη στα δικαστήρια Λασιθίου και απουσιάζατε. Κι όχι μόνο αυτό, αλλα δεν ψηφίσατε τη στήριξη τους στην επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μειοψηφήσατε στο ψήφισμα.

Κι όχι μόνο αυτό, δώσατε εντολή στη νομική υπηρεσία του Δήμου να κάνει αντιπαράθεση. Θλίβομαι και ντρέπομαι για λογαριασμό όλων των υπευθύνων. Χθες το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά τη συζήτηση της υπόθεσης στα δικαστήρια της Νεαπόλεως Λασιθίου 50 προσφευγόντων, ένας εκ των εκατοντάδων ομήρων συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων, πατέρας δυο παιδιών με πρόβλημα υγείας, αλλά εργατικός και αξιόμαχος μέχρι την τελευταία ημέρα που απασχολείτο στο Δήμο, έβαλε τέλος στη ζωή του. Κρίμα για τον άνθρωπο και την οικογένεια του. Συλλυπητήρια.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected