Κατηγορίες
Αθλήματα

Ντεφορμέ ο Τσιτσιπάς, έμεινε εκτός προημιτελικών του Χάλε (vid)

Δεν τα κατάφερε ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Νίκολας Τζάρι, από τον οποίο και ηττήθηκε με 7-6(7), 7-5, έπειτα από μία ώρα και 52 λεπτά αγώνα, και δεν θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Halle Open.

Όπως αναφέρει το Tennis24, ο 27χρονος Χιλιανός κατάφερε να κερδίσει καθαρά τον No5 του κόσμου, και να κάνει το 2/2 απέναντί του σε αναμετρήσεις της grass season, αφού τον είχε ξανακερδίσει στο Libema Open του 2019, και πάλι στον ίδιο γύρο. Πλέον ο Τζάρι προηγείται στα μεταξύ τους παιχνίδια με 2-1 στις νίκες.

Από την άλλη, ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις προσπάθειές του στο ATP 500 τουρνουά με μία νίκη και μία ήττα, μετρά δεύτερο πρόωρο αποκλεισμό σε διοργανώσεις στο γρασίδι, και σίγουρα θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμούς την ερχόμενη εβδομάδα στη Μαγιόρκα, για να είναι έτοιμος στο τρίτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, στο Wimbledon.

Σχετικά με το παιχνίδι, ο No28 της παγκόσμιας κατάταξης τέλειωσε το ματς με 6 άσους, 3 διπλά σφάλματα, βρήκε 34 winners, ενώ είχε και 15 αβίαστα λάθη. Ο Τσιτσιπάς είχε 10 άσους, 22 winners, και παρά την ήττα του υπέπεσε μόλις 2 αβίαστα λάθη και ένα διπλό σφάλμα.

Στο 1ο set, πρώτος σέρβιρε ο Τζάρι, άντεξε μετά από 3 break point του Στέφανου και πήρε το πρώτο προβάδισμα, και μέχρι το 8ο game δεν είδαμε νέα απειλή για break, καθώς αμφότεροι υπερασπίζονταν τα service τους άψογα (4-4).

Με ένα νέο μεγάλο hold ο Χιλιανός ανέκτησε το ισχνό του προβάδισμα, η συνέχεια και πάλι δεν επιφύλαξε κάποια αλλαγή στις ισορροπίες, και οι δύο πρωταγωνιστές οδηγήθηκαν στο tie-break, για να αποφασιστεί εκεί ο νικητής του set (6-6).

Μετά από μία σύντομη “μάχη” λίγων λεπτών, ο Τζάρι στάθηκε πιο ψύχραιμος και εύστοχος, και με επιμέρους σκορ 9-7 έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη και την πρόκριση στην τελική 8αδα του Χάλε (7-6(7).

Στο 2ο και τελευταίο μέρος, το παιχνίδι έμοιαζε πολύ με το προγενέστερο set, μόνο που αυτή τη φορά ο Στέφανος ήταν πρώτος στο service, και μέχρι το 9ο game κρατούσε μία μικρή διαφορά (5-4).

Μόνο στο 3ο game κινδύνεψε για break, αλλά με ένα μεγάλο hold κράτησε το προβάδισμα, σε αντίθεση με τον Χιλιανό που δε χάριζε απολύτως τίποτα από το service του.

Στο αμέσως επόμενο ο Τζάρι χάρισε μόλις δύο πόντους στον No2 του ταμπλό, και το φινάλε του άνηκε κυριολεκτικά, καθώς βρέθηκε σε τριπλό break point στο 11ο game, που φυσικά το αξιοποίησε, και στο τελευταίο game σέρβιρε άψογα για να πάρει μία μεγάλη νίκη (7-5).

Στον επόμενο γύρο, θα παίξει με έναν εκ των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Ντένις Σαποβάλοφ, με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά του Χάλε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected