Κατηγορίες
Διάφορα

Λίγο κάτω από 30% η συμμετοχή στις εκλογές μέχρι τις 13.30 (vid)

Στο 29,13% ανέρχεται η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία μέχρι τις 13:30, σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Εσωτερικών, την οποία έκανε ο γενικός γραμματέας Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία 18.794 εκλογικών κέντρων (87%) ενώ όπως σημείωσε ο κ. Σταυριανουδάκης, το αντίστοιχο ποσοστό στις εκλογές του Μαΐου ήταν στο 31,52%. «Μιλάμε για μια διαφορά 2,4% η οποία μπορεί να αξιολογηθεί ότι δεν είναι μεγάλη» σχολίασε.

Τα υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής καταγράφονται σε Ηράκλειο, Φθιώτιδα, Β’ Θεσσαλονίκης, Βόρειο Τομέα Αθηνών, Ανατολική Αττική και Λάρισα.

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα εντοπίζονται σε Φλώρινα, Κεφαλλονιά, Ευρυτανία, Λακωνία και Λευκάδα. Η μεγαλύτερη συμμετοχή έφτανε στο 33,52% ενώ η μικρότερα στο 17,03%. Όπως σημείωσε ο γγ του ΥΠΕΣ, η μικρότερη συμμετοχή καταγράφηκε σε νησιωτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.

Επόμενη και τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών αναμένεται στις 17:00

Κατά τα λοιπά η διαδικασία μέχρι στιγμής, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, εξελίσσεται χωρίς προβλήματα σε όλη την χώρα.

Τι ώρα θα βγει το exit poll
Οι κάλπες κλείνουν στις 19:00 και ακολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κάθε δικαστικός αντιπρόσωπος μεταδίδει το αποτέλεσμα του εκλογικού του τμήματος απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω συσκευής τάμπλετ. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι χρόνοι του πρώτου ασφαλούς και του τελικού αποτελέσματος, καθώς και της σταυροδοσίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών, εικόνα για πάνω από το 10% της επικράτειας θα υπάρχει μέχρι τις 20:30, ενώ έως τις 22:00 αναμένεται να έχει ενσωματωθεί το 80% – 90% των εκλογικών αποτελεσμάτων πανελλαδικά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected