Super League 1

Μια ακόμη φιλική νίκη για τον Παναθηναϊκό (+vid με στιγμιότυπα)

Χάνοντας κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και πετυχαίνοντας τρία θαυμάσια γκολ στο δεύτερο 45λεπτο, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα 3-1 την ΑΕΚ Λάρνακας.

bΈτσι το Τριφύλλι επιστρέφει τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στην Ελλάδα, έχοντας πετύχει το απόλυτο στα φιλικά της Αυστρίας με απολογισμό πέντε νικών σε ισάριθμα παιχνίδια και γκολ 13 στο ενεργητικό και δύο στο παθητικό του.

Στον αγώνα απέναντι στην τριταθλήτρια Κύπρου οι Πράσινοι έδειξαν καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο, αν και η ΑΕΚ Λάρνακας κατά διαστήματα κατάφερε να μπλοκάρει την ανάπτυξη του Τριφυλλιού. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός απώλεσε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει με τον Κλεϊνχέισλερ στο 9′ (έπειτα από ωραίο συνδυασμό από δεξιά και σουτ από το ύψος του πέναλτι που απόκρουσε ο τερματοφύλακας) και τον Μαντσίνι στο 40′ (χαμένο τετ α τετ με τον γκολκίπερ). Στο ίδιο διάστημα βέβαια ανασταλτικά οι Πράσινοι ήταν σοβαροί και δεν απειλήθηκαν στο ελάχιστο από την κυπριακή ομάδα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μεταβλήθηκε, κυρίως λόγω της αποτελεσματικότητας των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας. Οι έξι αλλαγές του ημιχρόνου έδωσαν μεγαλύτερη κινητικότητα στον Παναθηναϊκό, την ώρα που η ΑΕΚ Λάρνακας αλλάζοντας όλη την ενδεκάδα της, δυσκολεύτηκε να διατηρήσει τον έλεγχο της κατοχής μπάλας. Το σκορ άνοιξε στο 48′ από κοντινό πλασέ του Μλαντένοβιτς, σε φάση που ξεκίνησε στη μεσαία γραμμή από τον Γερεμέγεφ, συνεχίστηκε από την ταχύτατη πάσα του Μπερνάρ και το άψογο γύρισμα από δεξιά του Παλάσιος.

Στο 59′ ήταν η ώρα για ένα γκολ – ποίημα του Γιώργου Βαγιαννίδη, ο οποίος με… σλάλομ σκιέρ, απέφυγε τρεις αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και με το αριστερό «κεραυνοβόλησε» τον τερματοφύλακα. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Γερεμέγεφ να πάρει το χειροκρότημα των δεκάδων φιλάθλων του Παναθηναϊκού, αφού με απίστευτο σουτ από τα 20 μέτρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Η ΑΕΚ Λάρνακας πέτυχε τη μείωση του σκορ στο 65′ από σουτ του Λόπες μέσα από την περιοχή για το τελικό 3-1.

δείτε στιγμιότυπα ΕΔΩ

Συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (62’ Φικάι), Μάγκνουσον (64’ Κάτρης), Χουάνκαρ (46’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν (46’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (62’ Ζέκα), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (46’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (62’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (46’ Γερεμέγεφ).

ΑΕΚ Λάρνακας: Τούμπας, Κάσας (46’ Σάντσες), Κατελάρης (25’ Καψής, 46’ Ρομπέρζ), Τόμοβιτς (46’ Μιλίσεβιτς), Καμπεζάλι (46’ Ανδρέου), Φαράζ (46’ Λόπες), Μάμας (46’ Πονς), Λέδες (46’ Τζώρτζης), Γκάμα, Σολ (46’ Γκιούρσκο), Τρισκόφσκι (46’ Κωνσταντή).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected