Αθλήματα

Πανελλήνιο Α/Γ: Στα 4,61 μ. η Στεφανίδη – Νίκες για Αναγνώστου και Κάσσου

Το ότι ήταν σε καλή κατάσταση το έλεγε μετά από κάθε της αγώνα. Το θέμα της ήταν να βρεθεί και η χρονική στιγμή που αυτή η καλή σωματική κατάσταση θα έβγαινε σε επίδοση. Τελικά στο Βόλο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα η Κατερίνα Στεφανίδη βρήκε την κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεπεράσει τα 4,61 μ. και να σημειώσει την καλύτερη φετινή της επίδοση.

Η “χρυσή” Ολυμπιονίκης του άλματος επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα της από τα 4,41 μ., στην συνέχεια ξεπέρασε τα 4,51 μ. και όταν ο πήχης ανέβηκε στα 4,61 μ. χρειάστηκε να προσπαθήσει τρεις φορές στην τελευταία με επιτυχία. Στην συνέχεια η άλτρια του ΑΟ Φιλοθέης προσπάθησε να ξεπεράσει τα 4,73 μ., άλματα που έχασε στις λεπτομέρειες.

“Ήταν μια καλή ημέρα σήμερα. Πάντα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει κάποια δυσκολίες με τη μεγάλη αναμονή, παρόλα αυτά είμαι τυχερή που είμαι από μια μικρή χώρα που έχει αρκετές επικοντρίστριες στο ξεκίνημα του αγώνα. Έκανε και η Ελένη καλό αγώνα και η Νικόλ που θα μπορούσε να είχε κάνει λίγο παραπάνω. Εγώ ήμουν καλά. Έκανα μια πολύ καλή προσπάθεια στα 4,73 μ. και μια μισή καλή προσπάθεια. Εντάξει έκανα ρεκόρ χρονιάς. Δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό φέτος με τα κοντάρια γιατί μετά από 20 χρόνια θέλαμε μια αλλαγή. Νομίζω με βοηθάνε σε κάποια πράγματα με δυσκολεύουν σε κάποια άλλα. Έχω βρει ξανά μια διασκέδαση μέσα από αυτό. Αισθάνομαι ότι έχουμε ένα παζλ που πρέπει να λύσουμε. Αν το πίστευα λίγο παραπάνω θα τα είχα περάσει τα 4,73 μ. και ο Μιτς (σ.σ. ο προπονητής της Μίτσελ Κρίερ) το ίδιο μου είπε. Πρέπει πρώτα να το δω για να το πιστέψω και μετά να το κάνω. Έχουμε δυστυχώς μόνο έναν αγώνα πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα παρόλα αυτά δεν πειράζει σιγά σιγά με τα 4,40 μ., τα 4,50 μ., τα 4,60 μ. τώρα ας κάνουμε στο Λονδίνο σε δύο εβδομάδες τα 4,70 μ. και να πάω με αυτό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και ας κάνω εκεί αυτό που βλέπω στην προπόνηση”, τόνισε η Στεφανίδη.

Τον καλύτερο αγώνα της σεζόν έκανε και η Ελένη Πόλακ. Η πρωταθλήτρια του ΑΟ Μεγάρων ήταν δεύτερη με άλμα στα 4,46 μ., ενώ στην συνέχεια είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,56 μέτρα. Μάλιστα στη δεύτερη προσπάθεια της χτύπησε το χέρι της στον πήχη. “Ήμουν καλά σήμερα και τον χάρηκα τον αγώνα. Ελπίζω να είναι καλά και το χέρι μου και να συνεχίσω τους αγώνες”, είπε η άλτρια του Μανώλη Καραγιάννη.

Καλό αγώνα έκανε και η Νικόλ Κυριακοπούλου που βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ με 4,35 μέτρα. “Είμαι πολύ καλά σωματικά όμως αυτό δεν έχει βγει στους αγώνες. Αισθάνομαι και είμαι για ακόμη μεγαλύτερα άλματα όμως ακόμη δεν το έχω καταφέρει. Θα συνεχίσω τους αγώνες και ελπίζω κάποια στιγμή να βγει αυτό που έχω δουλέψει”, τόνισε η άλτρια που προπονείται με τον Φώτη Στεφανή.

Νίκες για Αναγνώστου και Κάσσου στα 5.000 μέτρα

Την τέταρτη νίκη του σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα πέτυχε ο Μάριος Αναγνώστου. Ο πρωταθλητής της Αναγέννησης Λαμίας ήταν πρώτος στα 5.000 μ. τερματίζοντας σε 14.32.48, με τον Κώστα Σταμούλη (ΓΑΣ Αγρινίου) να ακολουθεί με 14.36.61 και τον Παναγιώτη Πετρουλάκη (ΕΑΣ Ιλισσός) να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 14.42.60.

Μια χαλαρή κούρσα έκανε η Μαρία Κάσσου στα 5.000 μ. καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει για το Έσπο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Η νεαρή πρωταθλήτρια του Παναξιακού πήρε την πρώτη θέση με 16.23.25 με την Μελίσσα Αναστασάκης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) να ακολουθεί με 16.45.31 και την Ειρήνη Τσουπάκη (ΓΣ Αμαρουσίου) να είναι στην τρίτη θέση με 16.49.54.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected