Κατηγορίες
Διάφορα

ΕΚΤΑΚΤΟ : Μεγάλες φωτιές σε Αττική και Κορινθία, εκκενώνονται περιοχές και κατασκηνώσεις! (vids)

φωτ. Eurokinissi

Μεγάλη φωτιά σε Νέο Κουβαρά Αττικής και Λουτράκι Κορινθίας.

Σε πλήρη εξέλιξη και οι δύο φωτιές, κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους, ενώ επί τόπου έχουν σπεύσει επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά: «Το μέτωπο είναι μεγάλο. Η φωτιά έχει προσπεράσει τα σπίτια και πάει νότια». Το μέτωπο της φωτιάς αγγίζει σε έκταση το 1,5 χλμ., πέρασε από τα σπίτια και καίει χορτολιβαδική και δασική έκταση, πρόσθεσε ο ίδιος στην ΕΡΤ.

Τέλος, κατέληξε ότι η περιοχή είναι δύσβατη ενώ το ευχάριστο είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια προς το παρόν, τονίζοντας ωστόσο ότι «η φωτιά έχει ξεφύγει και είναι μεγάλη».

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικές, τις προσπάθειες της οποίας συμβάλλουν Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Στην πυρκαγιά που μαίνεται αναφέρθηκε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, λέγοντας: «Μια δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά η οποία καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Κουβαρά. Συγκεκριμένα Πέτα – Κουβαρά μπορούμε να πούμε και έχει εκδοθεί γι’ αυτό τον σκοπό ένα προειδοποιητικό μήνυμα από το 112. Συγκεκριμένα στις 13.15μμ και αφορά την ύπαρξη δασικής πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά αυτή τη στιγμή καθοδηγούμενη από ισχυρά ρεύματα ανέμων εντάσεως 6 και 7 μποφόρ, έχει γίνει κλιμάκωση δυνάμεων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά εκτείνεται σε μήκος 1,5 χλμ, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας δήλωσε ότι η φωτιά είναι κοντά σε πυλώνες υψηλής τάσης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ, η φωτιά έκαιγε περιοχές με χαμηλή βλάστηση, όμως μεγάλωσε λόγω των ισχυρών ανέμων.

«Καίγονται σπίτια στον Μελισσουργό» λέει στην ΕΡΤ κάτοικος της περιοχής. Δύσκολη η κατάσταση στο σημείο λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η φωτιά ξεκίνησε από το βουνό και κατέβηκε αστραπιαία στον οικισμό του Μελισσουργού.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, με τους κατοίκους να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.

Οι φλόγες πέρασαν από την απέναντι πλευρά της λεωφόρου Αναβύσσου προς Λαγονήσι, ανάμεσα από σπίτια. Οι εναέριες δυνάμεις πυροσβέσεις δυσκολεύονται να επιχειρήσουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η λεωφόρος Αναβύσσου έχει κοπεί στα δύο, μέχρι τη λεωφόρο Καλυβίων.

Οι αρχές στέλνουν τους κατοίκους προς παλαιά Φώκαια.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής εγκλωβισμοί.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι δύσκολες και θα ευνοούν τη δημιουργία νέων μετώπων.

Μαρτυρία γνωστής ηθοποιού στην ΕΡΤ για την εξέλιξη της φωτιάς

«Φυσάει πάρα πολύ ο αέρας. Πετάνε αεροπλάνα από πάνω μας. Δεν έχει πολύς κόσμος ορατότητα. Καίγονται σπίτια, καίγονται καταφύγια με ζώα. Τώρα μάλλον πρέπει να φύγω και εγώ γιατί δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε πια. Δε μου έχει έρθει μήνυμα από το 112, αλλά μαζεύω διαβατήρια και ταυτότητες» δήλωσε έντρομη η κυρία Ευτυχία Μέλη, γνωστή ηθοποιός.
«Ξεκίνησε η φωτιά στον Κουβαρά, πέρασε όλο το βουνό του Λαγονησίου και έχει φτάσει μέχρι κάτω τη Σαρωνίδα. Εγώ είμαι στο Λαγονήσι, απέναντι από το μεγάλο ξενοδοχείο Grand Resort. Βλέπω τεράστιες φωτιές πίσω από τα σπίτια στον πύργο του Μελισσουργού, είναι ένα σωρό βίλες από εκεί. Ξέρω ότι κάποιοι άνθρωποι πήγαν να σώσουν τα σπίτια τους και τα ζώα τους και έχουν κλειστεί και ψάχνονται από πού θα φύγουν» συμπλήρωσε.
Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να να ανοίξουν τις πόρτες τους για να φύγουν τα ζώα καθώς και για να διευκολύνουν την πρόσβαση σε σωλήνες, βρύσες και πισίνες. «Μη νομίζετε ότι δεν θα έρθει φωτιά σε σας, μέσα σε 20 λεπτά έφτασε εκεί που δεν το περιμέναμε»

Πυρκαγιά και στο Λουτράκι Κορινθίας

Πυρκαγιά ξέσπασε, το μεσημέρι της Δευτέρα, και σε δασική έκταση στο Λουτράκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά μαίνεται στον Κουταλά Κορινθίας. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365 η πυρκαγιά καίει δασική έκταση μια ανάσα μακριά από τα σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι κάτοικοι του οικισμού καθώς και οι πολίτες από τους οικισμούς Καλλιθέα και Ειρήνη εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Εκκενώνονται και παιδικές κατασκηνώσεις που υπάρχουν στις περιοχές.

Στο σημείο βρίσκονται 54 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Tο έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected