Κατηγορίες
Διάφορα

ΕΚΤΑΚΤΟ : Νεκροί βρέθηκαν οι δύο πιλότοι…

Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα σενάρια αναφορικά με τη συντριβή του Canadair στην Κάρυστο, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, οι δύο πιλότοι που επέβαιναν σε αυτό είναι νεκροί.

Όπως αναφέρει το News247, το αεροσκάφος, με πλήρωμα δύο ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης στον Πλατανιστό Ευβοίας, με τις εικόνες που έχουν καταγραφεί να δείχνουν πως κατά τη φάση της άφεσης του νερού προσέκρουσε με το δεξί φτερό σε δέντρο και αποκόπηκε ο δεξιός πλωτήρας, γεγονός που αύξησε τη δεξιά κλίση του αεροσκάφους και προσέκρουσε στο έδαφος.

Μετά τη συντριβή, διεξήχθη μεγάλη επιχείρηση έρευνας, στην οποία συμμετείχαν ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ωστόσο, αρχικά δυσκολεύονταν να επιχειρήσουν καθώς επρόκειτο για δύσβατο σημείο που μαίνονταν φλόγες, ενώ επικρατούσαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες μετά τη συντριβή του Canadair. Μαζί με τα πυροσβεστικά οχήματα, δε, είχε σπεύσει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας
«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

*φωτ. ΓΕΣ/ΑΠΕ_ΜΠΕ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected