Κατηγορίες
Super League 1

Σπουδαία εμφάνιση και φιλική νίκη κόντρα στη Ρέιντζερς για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στα καλοκαιρινά φιλικά προετοιμασίας και πήρε μία σπουδαία νίκη με 3-1 επί της Ρέιντζερς, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή στο “Άιμπροξ” τον Καρβάλιο που βρήκε δις το δρόμο προς τα δίχτυα.

Το στάδιο πρώιμο αλλά και τα δείγματα γραφής ενδεικτικά. Ο νέος Ολυμπιακός άφησε πίσω του το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στην Αυστρία με μικρά «σύννεφα», βρήκε βροχή στη Σκωτία και το φιλικό με τη Ρέιντζερς αλλά με την εικόνα του κατόρθωσε να τη μετατρέψει σε… δροσιά για τους φίλους του.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, στο πιο δυνατό φιλικό που έχει δώσει μέχρι τώρα, κόντρα στη Ρέιντζερς, πίεσε αποτελεσματικά την αντίπαλο της, εμφανίστηκε ορεξάτη και με ιδέες στο χορτάρι του Άιμπροξ και έφυγε με «καθαρή» νίκη (3-1). Δύο γκολ πέτυχε «αναγεννημένος» Ζοάο Καρβάλιο, ένα ο Φορτούνης. Είχε ισοφαρίσει από τα 11 βήματα με αμφισβητούμενο πέναλτι η Ρέιντζερς. Εντυπωσιακή η επάνοδος του Μαντί Καμαρά.

Το φιλμ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-3-3. Ο Πασχαλάκης κάτω από την εστία, Ροντινέι και Κίνι στα δύο άκρα της άμυνας και δίδυμο στους στόπερ οι Ντόι και Ρέτσος. Ο Ιμπόρα είχε τη βοήθεια των Μαντί Καμαρά (ντεμπούτο φέτος) και Καρβάλιο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ οι Φορτούνης και Μασούρας ήταν τα στηρίγματα του Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Το παιχνίδι άρχισε με την Ρέιντζερς να μπαίνει πιο ορμητικά και να χάνει την πρώτη καλή στιγμή, με το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Ράσκιν που υποχρέωσε τον Πασχαλάκη να απογειωθεί για να αποκρούσει, ωστόσο από το δεκάλεπτο και έπειτα οι παίκτες του Μαρτίνεθ όχι μόνο ισορρόπησαν, αλλά υπήρχαν στιγμές που είχαν εκείνοι τον έλεγχο του ρυθμού μέσω καλής κυκλοφορίας της μπάλας.

Αυτό που έλειπε από τον Ολυμπιακό ήταν να γίνει απειλητικός για τον κίπερ ΜακΡόρι, με την πρώτη τελική του να είναι η κεφαλιά του Μαντί Καμαρά στο 22′ που δεν προβλημάτισε τον κίπερ της Ρέιντζερς, για να έρθει στο 25ο λεπτό η δεύτερη καλή φάση στο ματς, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει εντυπωσιακά, αυτή τη φορά το δυνατό σουτ του Λάμερς εκτός περιοχής.

Από εκεί και πέρα, οι ερυθρόλευκοι δεν επέτρεψαν στους “διαμαρτυρόμενους” να ενοχλήσουν ούτε στο ελάχιστο τον Πασχαλάκη έχοντας καλή αμυντική λειτουργία και ως “κερασάκι” βρήκαν και γκολ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, στην πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι.

Ο Αραμπί κυνήγησε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και τροφοδότησε τον Κίμι, εκείνος έκανε το γέμισμα και ο Φορτούνης έπιασε μονοκόμματο σουτ στο ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να βρίσκει και στον Ντέιβις και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του ΜακΡόρι (0-1).

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν έκανε αλλαγή στην έναρξη του δευτέρου μέρους αφήνοντας την ενδεκάδα με την οποία άρχισε το ματς, ωστόσο ήρθε ψυχρολουσία στα πρώτα λεπτά, με τη Ρέιντζερς να κερδίζει πέναλτι σε πέσιμο του Κάντγουελ μέσα στη μεγάλη περιοχή ύστερα από επαφή που είχε με τον Πασχαλάκη (υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες για την απόφαση από τους παίκτες της ελληνικής ομάδας) και τον Τάβερνιερ να γράφει το 1-1 από την άσπρη βούλα στο 52ο λεπτό.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και εντυπωσιακά, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Καμαρά έβγαλε εντυπωσιακή μπαλιά ακριβείας στην πλάτη της άμυνας των Σκωτσέζων και ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά, ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε δις να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα χάρη σε τάκλιν αυτοθυσίας των γηπεδούχων όμως ο Καρβάλιο ακολουθούσε ως τρέιλερ και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Πειραιώτες (1-2).

Η συνέχεια βρήκε τη Ρέιντζερς να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και να απειλεί με την ισοφάριση, όμως ο εξαιρετικός Πασχαλάκης έδειξε ξανά την κλάση του σταματώντας δις τα επικίνδυνα σουτ του Σίμα, για να έρθει λίγα λεπτά αργότερα και τρίτο “χτύπημα” από την ελληνική ομάδα.

Ο ακούραστος Ροντινέι πραγματοποίησε μία από τις αρκετές κούρσες του μέσα στο ματς, με τον Βραζιλιάνο να αποφεύγει δύο αντιπάλους και να γυρίζει στο ύψος της μεγάλης περιοχής, για να έρθει ο Καρβάλιο και με ωραίο συρτό πλασέ να κάνει το 3-1 για τον Ολυμπιακό.

Από τη στιγμή που βρέθηκε σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, η Ρέιντζερς δεν είχε άλλη επιλογή από το να παίξει ακόμη πιο επιθετικά στο τελευταίο 20λεπτο, όμως στις 1-2 καλές στιγμές που είχε βρισκόταν πάντα σε ετοιμότητα ο Πασχαλάκης, σε ένα ματς που στα τελευταία λεπτά πήγε να “ξεφύγει” από εντάσεις μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Συνθέσεις

Ρέιντζερς (Μάικλ Μπιλ) : ΜακΡόρι (46′ ΜακΛάφλιν (62′ Γιλμάζ), Τάβερνιερ, Σούταρ, Ντέιβις (46′ Ιφέκο), Μπάρισιτς (62′ Σακάλα), Ντόουελ (62′ Λούντστραμ, Ράσκιν (74′ Ματόντο), Κάντγουελ (81′ Ράις), Λάμερς (81′ Λόβλεϊς), Σίμα (74′ Χάτζι), Ντέσερς

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) : Πασχαλάκης, Κίνι (66′ Ραμόν), Ρέτσος, Ντόι (89′ Μπα), Ροντινέι, Μαντί Καμαρά (66′ Μπουχαλάκης), Ιμπόρα, Καρβάλιο (81′ Αγκιμπού Καμαρά), Φορτούνης (66′ Μπιελ), Μασούρας (81 Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (66′ Βρουσάι)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected