Κατηγορίες
Διάφορα

Ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό : Έρχονται τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και στην αναβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης επέμεινε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση του με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

“Να πω κι εγώ συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν τους στόχους τους. Ξέρω ότι δουλέψατε πάρα πολύ σκληρά γι’ αυτή τη στιγμή και πολλά μπράβο σε σας αλλά και στις οικογένειές σας που σας στήριξαν”, δήλωσε καταρχήν ο κ. Μητσοτάκης και συμφώνησε με τον Κυριάκο Πιερρακάκη ότι “για εκείνα τα παιδιά που τελικά δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει, η ζωή είναι γεμάτη και άλλες ευκαιρίες και σίγουρα δεν σταματά ποτέ στο επίπεδο της μιας εξέτασης.”

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πλούσιο το “μεταρρυθμιστικό έργο” στο υπουργείο Παιδείας, ξεκινώντας από την προσχολική αγωγή, στην οποία τόνισε ότι θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα μεταφέροντας και αρμοδιότητες από άλλα Υπουργεία στο Υπουργείο Παιδείας.

“Είμαστε πια έτοιμοι να καταθέσουμε μία συγκροτημένη νομοθετική πρωτοβουλία που να δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων και στην πατρίδα μας, με πολύ υψηλές προδιαγραφές όμως -εκεί δεν πρόκειται να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση. Αυτή η ιστορική εκπαιδευτική ανορθογραφία θα διορθωθεί, αλλά με τέτοιο τρόπο που να εξασφαλίσουμε ότι τα νέα πανεπιστήμια που θα ιδρυθούν και θα εγκατασταθούν στη χώρα μας θα πληρούν τις υψηλές προδιαγραφές που η Ελληνική Πολιτεία θα έχει θέσει.”

Υπενθυμίζεται ότι πριν καν επιχειρήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, σχεδιάζει να “παρακάμψει” το νομοθετικό εμπόδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων με τη θεσμοθέτηση “μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ”, διά της οδού των διακρατικών συμφωνιών.

*News247

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected