Κατηγορίες
Αθλήματα

Δανία: Πρεμιέρα με νίκη για την Γραμματικοπούλου

Πρεμιέρα σε… δύο δόσεις έκανε η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, μιας και διακόπηκε χθες το παιχνίδι της κόντρα στην Άνκα Αλεξία Τόντονι λόγω βροχής και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί, με την 26χρονη Ελληνίδα τενίστρια να επικρατεί με 6-2, 7-6(4) και να προκρίνεται στην επόμενη φάση του ITF Pro τουρνουά των 25.000 δολαρίων της Δανίας.

Όπως αναφέρει το tennis24, η Βαλεντίνη ήταν κυρίαρχη στο 1ο set της αναμέτρησης ξεκινώντας με back to back break, κατάφερε να διατηρήσει την ασφαλή απόσταση ως το 6ο game (4-2), και με νέο break και love service game να κλείσει ιδανικά την πρώτη στροφή του αγώνα (6-2).

Στο 2ο μέρος, η 18χρονη Ρουμάνα είχε τον έλεγχο διατηρώντας το ισχνό της προβάδισμα ως το 5ο game (3-2), ενώ έφτασε και μία ανάσα από την ισοφάριση των set στη συνέχεια, καθώς με break και service game απείχε ένα game από την επικράτησή της (5-2).

Η No1 του ταμπλό όμως απάντησε άμεσα με σερί 4/4 κερδισμένα games, σβήνοντας μάλιστα στο ενδιάμεσο το break που είχε υποστεί, ενώ έκανε και ένα ακόμα για να έχει τη δυνατότητα να σερβίρει για τη νίκη (6-5).

Η Ρουμάνα κατάφερε να σπάσει ξανά το service της Γραμματικοπούλου στο πιο κρίσιμο σημείο, και να στείλει έτσι το ματς στο tie-break, όπου μετά από 13 λεπτά η Βαλεντίνη κατάφερε να κερδίσει με επιμέρους σκορ 7-4, και να πάρει την πρώτη της νίκη στο κυρίως ταμπλό.

Στον επόμενο γύρο, θα αντιμετωπίσει είτε την 21χρονη Δανή Χάνα Βίλερ Μόλερ, είτε την 19χρονη Ολλανδή Ανούκ Κοέβερμανς, με στόχο την είσοδό της στην τελική 8άδα της ITF διοργάνωσης, ενώ έχει συμμετοχή και στα διπλά, με παρτενέρ της την Ελένη Χριστοφή.

Το ελληνικό δίδυμο, που είναι και στην κορυφή του ταμπλό, είχε bye πρόκριση στον 1ο γύρο, και στα προημιτελικά περιμένουν είτε τις Δανές Σάρα Μπόρκοπ και Λάουρα Μπρούνκελ, είτε τις Βαλεντίνα Ιβάνοφ (Νέα Ζηλανδία) και Χάνα Βίλερ Μόλερ (Δανία).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected