Αθλήματα

Δεν τα κατάφερε παρά την υπερπροσπάθεια η Σάκκαρη (vids)

H Κόρι Γκάουφ ήταν καλύτερη στον τελικό του Mubadala Citi DC Open και επιβλήθηκε της Μαρίας Σάκκαρη με 6-2, 6-3, για να κάνει δικό της το τρόπαιο στο 500άρι τουρνουά της πατρίδας της.

Καμία από τις δυο παίκτριες δεν είχε κερδίσει 500άρι τουρνουά, με τη 19χρονη Αμερικανίδα, φιναλίστ στο Roland Garros πέρσι, να κατακτά το 1ο της και ταυτοχρόνως τον σημαντικότερο τίτλο που έχει μέχρι στιγμής στην καριέρα της.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ήταν ένα αρκετά ζεστό μεσημέρι στην Ουάσινγκτον και δεν είναι τυχαίο πως είχαμε 3 διακοπές στο ματς, εξαιτίας περιστατικών με αδιαθεσίες και ζαλάδες που συνέβαιναν στις κερκίδες.

Η πρώτη διακοπή επηρέασε την Γκάουφ, που είχε ξεκινήσει καλύτερα στον τελικό και είχε προηγηθεί με 3-0, ενώ είχε διπλό break point για το 4-0. Η Σάκκαρη κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της και να μειώσει σε 3-2, παίρνοντας πίσω δηλαδή το break, όμως η νεαρή Αμερικανίδα τενίστρια δεν έχασε άλλο game στο 1ο σετ και το κατέκτησε με 6-2.

Στο 2ο σετ η Σάκκαρη προηγήθηκε 2 φορές με break, δεν μπόρεσε όμως να παρατείνει σε 3ο σετ αυτόν τον τελικό. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα έχασε προβάδισμα πρώτα από το 2-0 και αργότερα από το 3-2, χωρίς να καταφέρει να το κρατήσει για κάποια ώρα και να βάλει επιπλέον πίεση στην Αμερικανίδα.

Η τελευταία κράτησε το σερβίς της σε ένα κρίσιμο game στο 7ο game, πέρασε μπροστά για 1η φορά με 4-3 στο σετ και ακολούθησε ένα κάκιστο game της Σάκκαρη από το σερβίς, που έβαλε την Γκάουφ στο game με 2 διπλά λάθη και τελικά έγινε το break, που έφερε την Αμερικανίδα ένα game μακριά από τον μεγαλύτερο τίτλο της.

Δεν “λύγισε” από την πίεση η Γκάουφ, που χρειάστηκε το 2ο championship point της, μιας και στο 1ο η Σάκκαρη έβγαλε τρομερή επιστροφή, αλλά “κλείδωσε” τη νίκη στην πρώτη της απόπειρα από τη γραμμή του σερβίς, για να κάνει το τελικό 6-2, 6-3 έπειτα από 1 ώρα και 24 λεπτά αγώνα.

Αυτός ήταν ο 4ος τίτλος καριέρας για την Γκάουφ, που έχει κερδίσει τους 4 από τους 5 τελικούς που έχει παίξει στην καριέρα της. Σε 250άρια και 500άρια είναι αήττητη η Αμερικανίδα σε τελικούς (4-0), μιας και ο μόνος χαμένος τελικός της ήταν στο Roland Garros το 2021.

Για τη Σάκκαρη ήταν ο 6ος συνεχόμενος τελικός που χάνει, σε ένα αρνητικό σερί που “τρέχει” από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα. Συνολικά έχει έναν τίτλο σε 8 τελικούς η 28χρονη Ελληνίδα, η οποία είχε κερδίσει το 250άρι του Ραμπάτ το 2019.

Τέλος, με το αποτέλεσμα του τελικού η Γκάουφ διατηρεί τη θέση της στο Νο.7 του κόσμου, ενώ η Σάκκαρη θα κερδίσει μια θέση, από το Νο.9 στο Νο.8 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected