Κατηγορίες
Super League 1 - Μεταγραφές

Στον Άρη και επίσημα ο Martin Montoya (photos)

Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την Τρίτη (8/8) την απόκτηση του Μάρτιν Μοντόγια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Μάρτιν Μοντόγια Τοράλμπο, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 14 Απριλίου 1991 στην πόλη Gava.

Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην τοπική CF Gava, αλλά από μικρή ηλικία εντάχθηκε στην περίφημη «La Masia», την ακαδημία της Μπαρτσελόνα.

Περνώντας από όλα τα ηλικία κλιμάκια των ακαδημιών, ο 32χρονος πλάγιος αμυντικός έκανε ντεμπούτο με την Μπαρτσελόνα B στη Segunda Division την αγωνιστική περίοδο 2009/10 υπό τις οδηγίες του Λουίς Ενρίκε.

Τον Απρίλιο του 2011 ο Μοντόγια έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, όμως ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης.

Την επόμενη σεζόν ο Καταλανός αμυντικός επανήλθε, πέτυχε τα πρώτα του τέρματα και καθιερώθηκε στην πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα».

Μετά από 67 συμμετοχές, δύο γκολ, 12 ασίστ, ένα UEFA Champions League, τρία πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο Κύπελλα Ισπανίας και ένα ισπανικό Super Cup, ο κύκλος του έκλεισε στη Βαρκελώνη με τον Μάρτιν Μοντόγια να παραχωρείται ως δανεικός στην Ίντερ το καλοκαίρι του 2015.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, παίζει αμερικανικό ποδόσφαιρο, παίζει ποδόσφαιρο, αθλητικός εξοπλισμός, στάδιο και κείμενο

Μετά από ενάμιση χρόνο στην ιταλική ομάδα, ο Μοντόγια επέστρεψε στην Ισπανία για να παραχωρηθεί ως δανεικός στην Μπέτις τον Φεβρουάριο του 2016.

Εκεί βρήκε ξανά αγωνιστικό ρυθμό και κατέγραψε 37 συμμετοχές (1 γκολ, 3 ασίστ) σε πρωτάθλημα, Κύπελλο Ισπανίας και UEFA Europa League.

Οι καλές του εμφανίσεις εξαργυρώθηκαν με τη Βαλένθια να τον αποκτά ως ελεύθερο το καλοκαίρι του 2016.

Στις «Νυχτερίδες» είχε μια «γεμάτη» διετία με 62 συμμετοχές (2 γκολ, 7 ασίστ) σε La Liga και Copa del Rey.

Τον Αύγουστο του 2018 ο Μάρτιν Μοντόγι άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, παίρνοντας μεταγραφή στην Premier League για λογαριασμό της Μπράιτον έναντι 7 εκατομμυρίων ευρώ.

Και στην Αγγλία ο Μοντόγια διένυσε μια «γεμάτη» -αγωνιστικά- περίοδο με 52 συμμετοχές στην Premier League και τέσσερις στο FA Cup στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε εκεί.

Το καλοκαίρι του 2020 ο Μοντόγια επέστρεψε στην Ισπανία και την Μπέτις με τη φανέλα της οποίας αγωνιζόταν μέχρι και την περσινή σεζόν.

Σε επίπεδο εθνικών ομάδων ο Μοντόγια έχει αναδειχθεί δύο συνεχόμενες φορές Πρωταθλητής Ευρώπης με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας U21 (2011, 2013), ενώ συμμετείχε και στην αποστολή της Ισπανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που παίζουν ποδόσφαιρο, άτομα που παίζουν αμερικανικό ποδόσφαιρο, αθλητικός εξοπλισμός, στάδιο και κείμενο

«Ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα της νέας μου ομάδας»

Στις πρώτες του δηλώσεις στο arisfc.com.gr, o Μοντόγια τόνισε:

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαι μέλος της οικογένειας του Άρη. Ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα της νέας μου ομάδας και να αγωνιστώ μπροστά στους φιλάθλους μας, δίνοντας τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι.

Δεν μου αρέσουν τα πολλά λόγια. Προτιμώ να “μιλάω” μέσα στο γήπεδο.

Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω σκληρά, προκειμένου μαζί με τους συμπαίκτες μου και το προπονητικό επιτελείο να πετύχουμε τους στόχους μας, να φέρουμε επιτυχίες στην ομάδα και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected