Κατηγορίες
Διάφορα

Οι Έλληνες της Χιμάρας παλεύουν για το δίκιο αλλά ποιος τους ακούει : Μαζικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Μπελέρη (vid)

Φωτογραφία himara.gr

Μαζική ήταν η συγκέντρωση των υποστηρικτών του Φρέντι Μπελέρη στη διαμαρτυρία που οργανώθηκε έξω από τα γραφεία του κόμματός του στη Χιμάρα. Παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης κ.κ. Κώστας Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως αναφέρει το Newsit, παρά την προσπάθεια της αλβανικής αστυνομίας να την απαγορεύσει, οι Έλληνες της Αλβανίας έδωσαν μαζικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χιμάρα για τη φυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη.

Έλληνες ομογενείς από πόλεις και χωριά της περιοχής κάποιοι και από την Ελλάδα, συνέρρευσαν στην κεντρική πλατεία της Χιμάρας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των βορειοηπειρωτικών σωματείων, αλλά και της οργάνωσης «Ομόνοια», για να διαδηλώσουν υπέρ της άμεσης αποφυλάκισης και της άμεσης ορκωμοσίας του Φρέντι Μπελέρη.

Παρουσία είχαν με εκπροσώπους τους και τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης, τα οποία είχαν στηρίξει τον Μπελέρη στις νικηφόρες εκλογές και είχαν καταγγείλει για μεθοδεύσεις στη συνέχεια τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

«Είμαι μια χαρά, είμαι δυνατός. Περιμένω. Έχουν περάσει 3 μήνες. Είμαι αποφασισμένος να κάτσω εδώ όσο χρειαστεί για να ορκιστώ δήμαρχος και να πάω εκεί που με όρισε ο λαός της Χιμάρας», δήλωσε μέσα από τη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που ακούστηκε στη συγκέντρωση.

«Η μόνη αιτία που εγώ βρίσκομαι μέσα είναι η υφαρπαγή των περιουσιών και το κλέψιμο αυτών των περιουσιών από τους γηγενείς Έλληνες κατοίκους για λογαριασμό των στρατηγικών επενδυτών που κυρίως είναι φίλοι της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού», συμπλήρωσε ο Φρέντι Μπελέρης.

Μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε και τους δημάρχους Αθήνας και Θεσσαλονίκης για την παρουσία τους στη Χιμάρα, λέγοντας «θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συμπαράσταση. Να ευχαριστήσω και όλο τον ελληνικό λαό που από τα Μ.Μ.Ε παρακολουθώ ότι ενδιαφέρεται για το θέμα και στηρίζει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης είχε κάνει και ανάρτηση στο Facebook, στην οποία ευχαρίστησε την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη και ανέφερε ότι μίλησε στον απεσταλμένο του Έλληνα πρωθυπουργού, Άγγελο Συρίγο, λέγοντας του ότι «περιμένω 3 πράγματα:

να ορκιστώ άμεσα δήμαρχος στο δήμο που ο λαός με ψήφισε,
να αφεθώ ελεύθερος για να μπορέσω να ασκήσω τα δημαρχιακά μου καθήκοντα,
να καταπέσει η άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη κατηγορία εις βάρος μου».

Καθώς συμπληρώθηκαν 3 μήνες από τη σύλληψη και προφυλάκιση του Μπελέρη για απόπειρα εξαγοράς ψήφων, οι αλβανικές δικαστικές αρχές εξακολουθούν να τον κρατούν προφυλακισμένο χωρίς να έχουν ορίσει δικάσιμο, ούτε καν να του έχουν απαγγελθεί επίσημες κατηγορίες.

Κατά τους μειονοτικούς και την ηγεσία τους, η συνεχιζόμενη κράτησή του αποτελεί μέρος σχεδιασμού, ώστε να εκπνεύσουν οι προβλεπόμενες από τον εκλογικό κώδικα προθεσμίες και να μην μπορεί να ορκιστεί δήμαρχος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected