Αθλήματα

Νίκες για Ματούλα και Σακελλαρίδη στο 40άρι του Βρότσλαβ, το πάλεψε η Παύλου

Η Μάρθα Ματούλα και η Σαπφώ Σακελλαρίδη μπήκαν με το δεξί στο δυνατό τουρνουά 40.000 δολαρίων του Βρότσλαβ στην Πολωνία.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Ματούλα, η οποία έπαιξε με την Τσέχα lucky loser Denisa Hindova, Νο.633 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, έκανε εντυπωσιακή πρεμιέρα και δεν έχασε ούτε ένα game, συντρίβοντάς την με 6-0, 6-0.

Η Σακελλαρίδη, η οποία βρίσκεται στο Νο.8 του ταμπλό, αντιμετώπισε την προερχόμενη από τα προκριματικά Arina Gabriela Vasilescu από τη Ρουμανία, Νο.611 στον κόσμο, που την κέρδισε μετά από 2 κλειστά σετ με 6-3, 7-5.

Αύριο η Ματούλα, Νο.339 στον κόσμο, θα παίξει με την Τουρκάλα Cagla Buyukakcay, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.253 στον κόσμο (άλλοτε και Νο.60). Θυμίζουμε πως είχε κερδίσει την Buyukakcay στο 25άρι του Kursumlijska Banja στη Σερβία πριν από 1,5 μήνα.

H Σακελλαρίδη, Νο.297 στον κόσμο, θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Tereza Smitkova, που τώρα βρίσκεται στο Νο.390 του κόσμου όμως παλιότερα είχε περάσει και από το Νο.57.

Η Σακελλαρίδη θα παίξει και στα προημιτελικά του διπλού, αφού χθες μαζί με τη Λιθουανή συμπαίκτριά της, Justina Mikulskyte, κέρδισαν τις Ματούλα και Vasilescu με 6-2, 7-6 (2). Αύριο θα αντιμετωπίσει τις Katarina Kuzmova και Ivana Sebestova για μια θέση στα ημιτελικά.

Το πάλεψε η Παύλου

Το πάλεψε η Παύλου

Η Δήμητρα Παύλου πάλεψε απέναντι στην Cristina Dinu, Νο.2 στο ταμπλό στο 25άρι του Vrnjacka Banja της Σερβίας, αλλά δεν απέφυγε την ήττα και έμεινε εκτός συνέχειας στο τoυρνουά της ITF.

Ήταν μια καλή προσπάθεια για τη 19χρονη Ελληνίδα τενίστρια, που ειδικά στο 1ο σετ ήταν πολύ κοντά με την 30χρονη Ρουμάνα, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.269 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

Μετά από 1 ώρα και 56 λεπτά, η Dinu πήρε τη νίκη με 7-6 (2), 6-3 και προκρίθηκε στη φάση των “16” της χωμάτινης διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της Σερβίας.

Στο 1ο σετ η Παύλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.471 του κόσμου, έχασε ένα προβάδισμα με 5-3 και αργότερα με 6-5, κάτι που πλήρωσε, αφού τελικά το έχασε στο tie-break. Στο 2ο σετ η Dinu πήρε ένα γρήγορο προβάδισμα με 2-0, αλλά η Παύλου την ισοφάρισε σε 2-2. Τελικά η Ρουμάνα έκανε νέο break για το 5-3 και δεν κοίταξε πίσω της μετά απ’ αυτό, “κλειδώνοντας” την πρόκριση στο 9ο game, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected