Κατηγορίες
Super League 1

Κρίμα κι άδικο : Στο τελευταίο πέναλτι έχασε τη μεγάλη πρόκριση ο Άρης

Πικρό αποκλεισμό γνώρισε ο μαχητικός Άρης στο Βουκουρέστι. Οι “κίτρινοι” προηγήθηκαν κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου, όμως οι τυπικά γηπεδούχοι “γύρισαν” το ματς και πήραν τελικά την πρόκριση στη “ρώσικη ρουλέτα” των πέναλτι.

Κρίμα και άδικο για αυτή την ομάδα, που ήταν ξεκάθαρα ανώτερη των αντιπάλων της αλλά αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 6-5, με τον Οντουμπάτζιο να είναι ο μοιραίος.

Το φιλμ

Ο Άρης, που είχε και τη συμπαράσταση του κόσμου του στην εξόρμησή του, απείλησε για πρώτη φορά με ένα μακρινό σουτ του Κάρλσον, στο 25’, για να έρθει ο Τζούρασεκ το 39’ και να κάνει ό,τι δεν κατάφερε νωρίτερα ο συμπαίκτης του.

Γέμισμα από τον Κάρλσον στο δεύτερο δοκάρι, ο σκόρερ του πρώτου ματς, Πάλμα, γύρισε υποδειγματικά την μπάλα, για να έρθει ο Τζούρασεκ και να κάνει το 1-0, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Όπως ήταν λογική, η εξέλιξη αυτή θα έκανε τους γηπεδούχους να ανεβάσουν την απόδοσή τους, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή κυκλοφορούσαν την μπάλα ανούσια. Και εν τέλει, βρήκαν γκολ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου 45λεπτου.

Πανέμορφο τέρμα από πλευράς Ουκρανών, με τον Σίντορτσουκ να βγάζει μια εξαιρετική πάσα και ο Βολόσιν με κεφαλιά να «κρεμά» τον Χουτεσιώτη, που δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ στην ευρωπαϊκή του καριέρα.

Στο δεύτερο μέρος όμως, ο Άρης δεν έμοιαζε επηρεασμένος από την ισοφάριση και έκανε το παιχνίδι του. Είχε τη στιγμή του στο 56’, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Φεράρι, είδε τον Χουτεσιώτη να τον κρατά «όρθιο» στο 78’, αλλά δεν… άντεξε.

Ο Φεράρι εκτέθηκε αμυντικά, η Ντινάμο Κιέβου βρήκε γκολ με μία διαγώνια μεταβίβαση που υποδέχθηκε εξαιρετικά ο Καραβάγιεφ και το 2-1 είχε ως συνέπεια να οδηγηθούμε στην παράταση, καθώς η κεφαλιά του Φαμπιάνο στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή του έξτρα χρόνου έλαβε χώρα στο 93’, με το σουτ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου να καταλήγει ψηλά άουτ, ενώ η κεφαλιά του Φαμπιάνο, τέσσερα λεπτά μετά, δεν είχε δύναμη και το 1-1 παρέμεινε.

Ακολούθησε τεράστια ευκαιρία για το σύνολο του Απόστολου Τερζή, με τον Άρη να μην μπορεί να σκοράρει από πλεονεκτική θέση με σουτ του Πάβισιτς, ύστερα από καταπληκτική δημιουργία του Ρουπ.

Στη συνέχεια της φάσης, ο ίδιος παίκτης κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση, αλλά η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε ελάχιστα έξω, από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου τετάρτου της παράτασης, ο Πάβισιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και… μοιραία, οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να επιτεθούν περισσότερο, ανεβάζοντας πολύ τις γραμμές τους.

Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Άρη και τον Μενέντες να απειλήσουν στο 112’, δίχως όμως να σημαδεύει σωστά, ενώ η κεφαλιά του Φαμπιάνο στο 115’, κατέληξε ακριβώς πάνω στον Μπούτσαν, από το… μισό μέτρο.

Φτάσαμε στη διαδικασία των πέναλτι, με τον Μενέντες να είναι ο πρώτος που αστοχεί αλλά τον Χουτεσιώτη να κρατά «ζωντανό» τον «Θεό του πολέμου». Η κακή εκτέλεση του Οντουμπάτζιο όμως κατέληξε άουτ και με το τελικό 6-5, η Ντιναμό Κιέβου συνεχίζει στο Europa Conference league!

Τα πέναλτι :

Μπράζκο  1-0
Φαμπιάνο  1-1
Αντρεγιέφσκι  2-1
Μενέντες  απόκρουση Μπούστσαν
Ντιαλό  3-1
Ρουπ  3-2
Πάρις απόκρουση Χουτεσιώτης
Φεράρι  3-3
Μπενίτο  4-3
Χριστοδουλόπουλος  4-4
Ντίατσουκ  5-4
Ζαμόρα  5-5
Ντουμπίντσακ  6-5
Οντουμπάτζο άουτ

Συνθέσεις

Ντινάμο Κιέβου (Μιρτσέα Λουτσέσκου) : Μπούστσαν, Ντουμπίντσακ, Τίμτσουκ (72′ Καραβάγιεφ), Σιρότα, Ντίατσουκ, Βολόσιν, Γιαρμολένκο (106′ Πάρις), Σαπαρένκο (72′ Αντριγιέφσκι), Σίντορτσουκ (72′ Μπράζκο), Μπουγιάλσκι, Βάνατ (106′ Μπενίτο)

Άρης (Τόλης Τερζής) : Χουτεσιώτης, Φεράρι, Μοντόγια, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Νταρίντα (75′ Πάβιτσιτς), Τζούρασεκ (59′ Ρουπ), Ζουλς (106′ Ζαμόρα), Πάλμα (82′ Ματαρίτα), Κάρλσον (59′ Μενέντες), Μορόν (82′ Χριστοδουλόπουλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected