Ποδόσφαιρο Κόσμος

Εμπιστοσύνη στους Έλληνες για τον πάγκο της Σικάγο Φάιαρ!

Η Chicago Fire FC ανακοίνωσε ότι ο προπονητής Φρανκ Κλόπας επέλεξε τους Νίκο Κωστένογλου και Θεόδωρο Αντωνόπουλο ως βοηθούς προπονητές για το υπόλοιπο του 2023.

Με πολλά χρόνια πείρας ως παίκτες και προπονητές, ο Κωστένογλου και ο Αντωνόπουλος πρόσφατα ήταν μέλη της Εθνικής Κύπρου. Μαζί, οδήγησαν την Κύπρο στη νίκη με 1-0 εναντίον της Σλοβενίας στη φάση των ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022.

“Η εμπειρία που φέρνουν ο Νίκος και ο Θοδωρής σε αυτήν την ομάδα είναι εξαιρετικά επωφελής καθώς εστιάζουμε στο να τελειώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, δήλωσε ο επικεφαλής προπονητής της Chicago Fire FC Φρανκ Κλόπας. «Το πιο σημαντικό, όχι μόνο είναι εξαιρετικοί προπονητές, αλλά είναι επίσης εξαιρετικοί άνθρωποι που ενσαρκώνουν τις αξίες του συλλόγου».

Ο Κωστένογλου έχει 17 χρόνια εμπειρίας ως προπονητής σε νεανικό, επαγγελματικό και διεθνές επίπεδο, έχοντας ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα με την ομάδα U-20 της ΑΕΚ το 2005. Ανέβηκε γρήγορα στις τάξεις και έγινε βοηθός προπονητή για την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ Αθηνών τον Ιούλιο του 2007. Τον Φεβρουάριο του 2008, ο Κωστένογλου έγινε προσωρινός προπονητής της ΑΕΚ, οδηγώντας την ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μετά από αρκετές θητείες ως πρώτος προπονητής στην ελληνική Super League, ο Κωστένογλου ηγήθηκε της Εθνικής Ανδρών Κύπρου από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022. Ο Κωστένογλου είναι κάτοχος άδειας UEFA Pro.

Ως παίκτης, ο Κωστένογλου ξεκίνησε την καριέρα του στην Ξάνθη το 1988 πριν μεταγραφεί στην ΑΕΚ Αθηνών, όπου έπαιξε με τον Κλόπα τη σεζόν 2004. Ενώ ήταν στην ΑΕΚ Αθηνών, ο Κωστένογλου κατέκτησε τέσσερα Κύπελλα Ελλάδος και ένα Σούπερ Καπ πριν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο το 2005 μετά από 11 χρόνια στον σύλλογο.

Ο Αντωνόπολος εντάσσεται στη Σικάγο Φάιαρ αφού υπηρέτησε ως προπονητής της Ακαδημίας και βοηθός προπονητή στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης για 11 χρόνια πριν ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο του Κωστένογλου ως αναλυτής βίντεο για την Εθνική Κύπρου. Ο Αθηναίος είναι κάτοχος άδειας UEFA A καθώς και Πτυχίο Αθλητισμού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected