Αθλήματα

Βουδαπέστη 2023: Ο Τσιάμης την καλύτερη ελληνική παρουσία στο τριπλούν

φωτ. Αντώνης Νικολόπουλος/eurokinissi

Η πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης έκλεισε για τα ελληνικά χρώματα με την παρουσία τριών αθλητών μας στον προκριματικό του τριπλούν.

Δημήτρης ΤσιάμηςΝίκος Ανδρικόπουλος και Ανδρέας Πανταζής δεν κατάφεραν να πετύχουν τις επιδόσεις που θα ήθελαν κι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση. Ο Τσιάμης, στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση, αφού σημείωσε 16,22 μ. (0,2) στο τρίτο του άλμα και κατέλαβε την 23η θέση. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη στο πρώτο του άλμα σημείωσε 15,99 μ. έχοντας πατήσει πάνω από 30 εκ. πίσω από τη βαλβίδα, ενώ αρκετά καλό, αλλά άκυρο ήταν και το δεύτερο άλμα του. Προβλήματα με τη φόρα τους φάνηκε πως είχαν και οι δύο άλλοι αθλητές μας.

Ο Ανδρικόπουλος στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση ξεκίνησε με 15,77 μ. (0,2) και ήταν άκυρος στα δυο άλματα που ακολούθησαν με αποτέλεσμα να καταλάβει την 27η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ. Ένα μη ολοκληρωμένο άλμα στα 14,67 μ. μετρήθηκε στον Ανδρέα Πανταζή, που ήταν άκυρος στο πρώτο άλμα και ακύρωσε μόνος του το τρίτο, το οποίο δεν ήταν όπως θα ήθελε. Ο αθλητής στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση κατέλαβε την 31η θέση.

Το υψηλό επίπεδο στο αγώνισμα επιβεβαιώθηκε στον προκριματικό με τη 12άδα να συμπληρώνεται στα 16,71 μ. και τέσσερις άλτες να πετυχαίνουν επιδόσεις πάνω από τα 17,10 μέτρα. Κορυφαίος όλων ήταν ο Τζέιντον Χίμπερτ (Τζαμάικα) με 17,70 μ. το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετά την απόσυρση του Πιτσάρδο.

“Ήταν βατό πρωτάθλημα. Μπήκαν τελικό με την επίδοση που περίμενα.   Σήμερα δεν ένιωθα ιδιαίτερα καλά. Πίστευα ότι μπορούσα να κάνω 16,50 μ. με 16,60μ. στο πρώτο άλμα που είχα ενέργεια πάτησα αρκετά πίσω. Αν έβρισκα βαλβίδα θα ήταν καλό άλμα. Στο τελευταίο άλμα ήμουν κουρασμένος”, είπε ο Δημήτρης Τσιάμης που στόχο έχει να βάλει τέλος στην πολύχρονη καριέρα του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι: “Βασικός στόχος θα είναι το Ευρωπαϊκό. Θέλω να είμαι στους Ολυμπιακούς και εκεί θέλω να σταματήσω. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω αν είμαι όπως ήμουν στη φετινή χρονιά. Ήμουν καλά αλλά δεν έγραψα το άλμα που ήθελα”.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος δεν ήταν ικανοποιημένος από την εμφάνιση του στη Βουδαπέστη όμως θέλει να είναι ανταγωνιστικός στις μελλοντικές διοργανώσεις: “Σίγουρα δεν είμαι ευχαριστημένος από την εμφάνιση μου. Δεν ήταν αυτή που ήθελα. Συνεχίζουμε… Είναι σίγουρα στόχοι για εμένα οι διοργανώσεις του επόμενου καλοκαιριού. Τα τελευταία χρόνια έχω καταφέρει να είμαι σχεδόν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσω και να είμαι ανταγωνιστικός στις μεγάλες διοργανώσεις”.

“Ήταν μια πολύ κακή εμφάνιση. Δεν μπορούσα να ολοκληρώσω ένα άλμα. Όλα για κάποιο λόγο γίνονται. Από τέτοιες καταστάσεις πρέπει να κρατήσεις κάποια πράγματα και να μάθεις από αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξω μπροστά και να προσαρμοστώ σε καταστάσεις πιο εύκολα”, δήλωσε ο Ανδρέας Πανταζής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected