Κατηγορίες
Αθλήματα

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη : «Πολύ βάναυσο που σε τέσσερις μέρες είναι τα 35 χιλιόμετρα» (vid)

Η δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης ξεκίνησε με τα 20χλμ. βάδην των Γυναικών με τη συμμετοχή των Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και Κυριακή Φιλτισάκου. Σε ένα αγώνισμα με τα δυνατά ονόματα να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, η Ντριμπιώτη κατέλαβε την 15η θέση με 1 ώρα 30.12. Η αθλήτρια πέτυχε την καλύτερη παρουσία της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, ωστόσο δε βρέθηκε όσο ψηλά θα ήθελε στην κατάταξη.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 στα πρώτα χιλιόμετρα έμεινε στο δεύτερο γκρουπ που σχηματίστηκε, ωστόσο δεν κατάφερε στο δεύτερο μισό της κούρσας να κάνει την αντεπίθεση που συνηθίζει. Ο ρυθμός στην κούρσα ήταν πολύ γρήγορος με την Παλμισάνο αρχικά και την Πέρεζ στη συνέχεια να προπορεύονται της κούρσας. Η Ντρισμπιώτη δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό στο πρώτο 10άρι, παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρηθεί – μαζί με άλλα σπουδαία ονόματα – ψηλά στην κατάταξη.

Η αθλήτρια από την Ισπανία επικράτησε τελικά πιο εύκολα απ΄ότι αναμενόταν με 1.26.51, έχοντας το περιθώριο στο φινάλε να αγκαλιάσει τους δικούς της ανθρώπους που ήταν στην άκρη της διαδρομής. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλή Τζέμινα Μόνταγκ με 1 ώρα 27.16 και το χάλκινο η ολυμπιονίκης Αντονέλα Παλμισάνο (Ιταλία) με 1.27.26. Μάλιστα η Ιταλίδα γλίστρησε κι έπεσε στη διάρκεια της κούρσας, ευτυχώς δίχως να τραυματιστεί.

Η Φιλτισάκου τερμάτισε στην 38η θέση με 1 ώρα 37.55 και είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε μια από τις καλύτερες κούρσες στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Φιλτισάκου στα 23 της χρόνιας αγωνίστηκε στο δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρα της και είχε την ευκαιρία να συγκεντρώσει πολύτιμες εμπειρίες. Οι δύο αθλήτριες στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα 35χλμ. βάδην, αγώνισμα στο οποίο η Ντρισμιώτη θα διεκδικήσει και πάλι να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη.

Η Χριστίνα Παπαδοπούλου ήταν η άτυχη της ημέρας, αφού δεν αγωνίστηκε λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο. Η αθλήτρια από την περασμένη εβδομάδα αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα στο γόνατο, το οποίο αποδείχθηκε αρκετό να την κρατήσει εκτός διοργάνωσης.

“Έκανα ό,τι ήταν δυνατό για να πάρω μέρος στον αγώνα, δυστυχώς δεν ήταν δυνατό να αγωνιστώ με αυτό τον πόνο. Σίγουρα είμαι στεναχωρημένη που έχασα τη διοργάνωση, ωστόσο έχω πολύ δίψα και όρεξη και πιστεύω θα δούμε πολύ καλές επιδόσεις του χρόνου ενόψει του Ευρωπαϊκού και των Ολυμπιακών Αγώνων. Καλή επιτυχία στην Αντιγόνη και στην Κυριακή. Είπε στην Αντιγόνη το πρωί πως σήμερα αγωνίζεται και για μένα”, είπε η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected