B ΕΠΣ Ημαθίας - Α ΕΠΣ Ημαθίας - Γ ΕΠΣ Ημαθίας

Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023/2024

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη (24/8) η προκήρυξη των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ημαθίας για την περίοδο 2023/2024.

Το πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο με αριθμό ομάδων ανάλογα με τον συνολικό αριθμό που θα δηλώσουν συμμετοχή. Κατά τα φαινόμενα, αυτές θα είναι 12, ήτοι οι ΝΠΣ Βέροια, Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, Μακροχώρι, ΑΕ Αλεξάνδρειας, Φίλιππος Μελίκης, ΓΑΣ Κοπανού, ΦΑΣ Νάουσα, Απόλλων Αγίου Γεωργίου, ΑΕ Καβασίλων, Κεραυνός Επισκοπής, Άτλας Ζερβοχωρίου και Κίτρινη Θύελλα Πατρίδας.

Στις ομάδες που για οποιονδήποτε λόγο δεν δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της κατηγορίας που δικαιούνται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, και αποφασίζουν τελικά να συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα κατώτερης κατηγορίας από αυτήν που δικαιούνται, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο ύψους 500€ με Απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ημαθίας. Η ως άνω ποινή δεν ισχύει, εφόσον το Σωματείο δεν δηλώσει συμμετοχή σε κανένα πρωτάθλημα της παρούσας προκήρυξης κατά την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2023-2024. Η ως άνω ποινή δεν αφορά τις ομάδες που θεωρούνται επιλαχόντα για να αντικαταστήσουν άλλα σωματεία.

Η διαδικασία αντικατάστασης ομάδας ολοκληρώνεται σε ό,τι αφορά την Α Ερασιτεχνική μέχρι και την ομάδα που τερμάτισε στην 6η θέση της τελικής κατάταξης της Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων κατά τις οποίες δεν μπορεί να υπάρξει ικανός αριθμός σωματείων για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Αναλόγως, σε ό,τι αφορά τη Β Ερασιτεχνική Κατηγορία η διαδικασία αντικατάστασης ολοκληρώνεται μέχρι και τις ομάδες που τερμάτισαν στην 4η θέση της τελικής κατάταξης καθενός εκ των δύο (2) ομίλων της Γ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023, εκτός
των ίδιων εξαιρετικών περιπτώσεων.

Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α και της Β Ερασιτεχνικής Κατηγορίας πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν συμπληρωμένη με όλα τα ζητούμενα στοιχεία την έντυπη Δήλωση Συμμετοχής που
τους δίνεται με μέριμνα της ΕΠΣ Ημαθίας έως την Παρασκευή 8/9 και ώρα 13.00. Ανάλογη υποχρέωση έχουν και τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας έως τη Δευτέρα 23/10 και ώρα 13.00. Μαζί με τη Δήλωση Συμμετοχής πρέπει να καταβληθεί στην ΕΠΣ Ημαθίας ως ετήσια συνδρομή του σωματείου και ως δικαίωμα συμμετοχής στο αντίστοιχο πρωτάθλημα το σχετικό παράβολο αξίας 150€ για την Α Ερασιτεχνική, 120€ για τη Β και 80€ για τη Γ Ερασιτεχνική.

Η Α κατηγορία θα κάνει σέντρα στις 23/9 και οι αγώνες θα διεξάγονται Σάββατο, ενώ η κλήρωση για το εν λόγω πρωτάθλημα ορίζεται στις 11/9.

Η B κατηγορία θα κάνει σέντρα στις 1/10 και οι αγώνες θα διεξάγονται Κυριακή, ενώ η κλήρωση για το εν λόγω πρωτάθλημα ορίζεται στις 18/9.

Η Γ κατηγορία θα κάνει σέντρα στις 4/11 και οι αγώνες θα διεξάγονται Σάββατο, ενώ η κλήρωση για το εν λόγω πρωτάθλημα ορίζεται στις 23/10.

Οι λεπτομέρειες του τρόπου διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της παρούσας προκήρυξης σε όλες τις κατηγορίες (Α, Β και Γ Ερασιτεχνική Κατηγορία), του προβιβασμού και του υποβιβασμού ομάδων ανά κατηγορία και της συγκρότησης των ομίλων σε οποιαδήποτε κατηγορία αυτό απαιτείται, θα καθοριστούν με νεότερη Απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ημαθίας, μετά την ολοκλήρωσης της κατάθεσης των οριστικών δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων σε όλα τα πρωταθλήματα.

Η προκήρυξη των πρωταθλημάτων ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected