Κατηγορίες
Αθλήματα

US Open : Μεγάλη πρόκριση για Παπαμιχαήλ, αποκλεισμός για Γραμματικοπούλου

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έκανε ιδανική πρεμιέρα στα προκριματικά του US Open επικρατώντας της Γερμανίδας και πρώην Νο61 στον κόσμου, Γιούλε Νιμάιερ με 6-3, 6-4 μετά από μια ώρα και 29 λεπτά εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον 2ο γύρο.

Η Ελληνίδα τενίστρια κυριάρχησε στο 1ο set, ενώ στο 2ο χάρη σε ένα μεγάλο hold κι ένα καθοριστικό break κατάφερε να φτάσει στη 2η νίκη της καριέρας της σε προκριματική φάση στο τουρνουά.

Όπως αναφέρει το Tennis24, η Παπαμιχαήλ ξεκίνησε εντυπωσιακά την αναμέτρηση κατακτώντας τα πρώτα 3 games (έχοντας κάνει break στο 2-0), το οποίο η Γερμανίδα το πήρε πίσω στο 5ο game μειώνοντας σε 3-2, όμως με νέο break και hold αμέσως μετά η Παπαμιχαήλ έκανε το 5-2 για να κλείσει το set λίγο αργότερα με 6-3 (1-0).

Το 2ο set ήταν πιο ισορροπημένο με την Νιμάιερ να φτάνει σε τριπλό break-point (0/40), αλλά την Παπαμιχαήλ με εξαιρετικά service και υπομονή στο παιχνίδι της, να παίρνει τους επόμενους 5 πόντους ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Μάλιστα στη συνέχεια κατάφερε να βρει και break, σε αρκετά καθοριστικό σημείο, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4 και τις μπάλες στα χέρια της για να κλείσει το ματς. Η Ελληνίδα τενίστρια προηγήθηκε με 40/0 έχοντας 3 match-points στη διάθεσή της, με την Νιμάιερ όμως να τα σβήνει και τα 3 ισοφαρίζοντας σε 40/40.

Ωστόσο, με δύο σερί πόντους η Παπαμιχαήλ έκλεισε το παιχνίδι παίρνοντας το ματς, αλλά και την πρόκριση στον 2ο γύρο της προκριματικής φάσης εκεί όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Βέρα Ζβονάρεβα και Τζέιμι Φουρλίς που αγωνίζονται σε λίγη ώρα.

Αποκλεισμός για Γραμματικοπούλου

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γιαπωνέζας και Νο222 του κόσμου, Χαρούκα Κάτσι γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 6-3 σε μια ώρα και 29 λεπτά μένοντας εκτός συνέχειας. 

Η Ελληνίδα τενίστρια και Νο247 στην κατάταξη, αντιμετώπισε προβλήματα στις ευκαιρίες που είχε για break τελειώνοντας το παιχνίδι με 3/19, ενώ και το δεύτερο service δεν λειτούργησε όπως θα ήθελε έχοντας 7/23 (30%). 

Η Κάτσι ξεκίνησε το ματς κατακτώντας τα πρώτα 2 games (2-0) έχοντας βρει γρήγορο break (1-0), όμως η Γραμματικοπούλου άρχισε να βρίσκει ρυθμό και με 3 σερί games προηγήθηκε με 3-2. Ωστόσο, από εκεί και πέρα η Κάτσι κατάφερε με 4 διαδοχικά games (2 break) να φτάσει στην κατάκτηση του 1ου set με 6-3 (1-0). 

Η Γραμματικοπούλου ξεκίνησε πολύ καλύτερα στο 2ο σκέλος του αγώνα παίρνοντας τα πρώτα 3 games (3-0), όμως και πάλι ένα μεγάλο σερί της Κάτσι που κέρδισε τα επόμενα 6 games, της χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στον 2ο γύρο της προκριματικής φάσης. 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected